Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa la creació d’un registre públic de perruqueries
Des de Compromís per Alacant hem presentat hui per registre municipal una sèrie d’iniciatives derivades de la reunió mantinguda amb representants de APEPCA (Associació Provincial d’Empresaris de Perruqueríes de Cavallers d’Alacant). Entre aquestes demandes des de Compromís s’ha destacat “la necessitat de realitzar per part de l’Ajuntament un registre públic que perruqueríes que visibilice i aporte informació als clients dels establiments que estan donats d’alta i complint amb les seues obligacions”.

Des de Compromís s’ha explicat que en esta reunió, a la qual van assistir Ignasi Bellido i Tomás Mestre en representació de la formació, es va elevar per part de l’associació tot un seguit de queixes d’un sector d’importància en l’economia productiva alacantina. Un sector molt castigat a causa de la pujada de l’IVA que li ha fet tancar un 30% dels negocis existents fins a l’any 2012.

Al costat d’este problema que es común al conjunt de l’Estat, en la ciutat d’Alacant el sector es ve queixant des de juny de l’any 2011 de la competència deslleial que pateixen sense que des de l’administració local s’hagen realitzat esforços per a fer complir la llei a tots els establiments que generen activitat econòmica al marge de les obligacions impositives. Un problema que en algun cas adquireix proporcions gravíssimes quan porta aparellat situacions de mafies de tràfic de persones com quede atestiguat en operacions policials efectuades fa algunes setmanes en la ciutat.

Per això Tomàs Mestre ha afirmat que “des de Compromís per Alacant hem registrat les demandes d’un sector que està fart que les seues denúncies no estan sent ateses per l’administració local, unes denúncies que simplement exigeixen igualtat de drets i deures per a tota la gent que treballa en el sector, ja que la competència deslleial només porta la desprotecció laboral dels treballadors i treballadores i la inviabilitat de molts negocis que estan fent les coses ben i compleixen amb les seues obligacions”.

Per la seua banda, Ignasi Bellido, ha denunciat que “El PP de Castedo no pot arrossegar a la desídia al conjunt de l’administració local i ha d’atendre unes queixes reiterades cap a unes males pràctiques que incideixen negativament en l’economia alacantina, doncs l’administració ha de premiar a qui fa les coses bé, però el PP es desentén d’una problemàtica que genera economia submergida i precarietat laboral”.

Compromís per Alacant

Comparteix

Icona de pantalla completa