Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola – Serà un procés legal, però és opac
El 19 de desembre del 2012 l’ajuntament de Santa Pola va adquirir tres motos elèctriques a una empresa, la qual les va lliurar a l’agost del 2013.

Les motocicletes adquirides, dues per a la policia i una per als notificadors de l’Ajuntament, han passat totes als notificadors sense més explicació, segons ha reconegut l’alcalde en ple.

Ningú no ens ha explicat les raons d’aquesta transmissió, que pareix mostrar que les motos comprades per a la policia no li eren útils a aquest servei municipal.

Posteriorment, la Guàrdia Civil ha detingut dues persones en Alacant per la falsificació de quasi 300 vehicles elèctrics –motos i bicicletes–, una activitat que va generar uns beneficis fraudulents que podrien superar el milió d’euros al mercat. Estes persones estan relacionades amb la venda de les motos a l’Ajuntament de Santa Pola.

Hem demanat a l’Ajuntament que ens informe sobre quantes empreses han sigut requerides a consulta sobre motos elèctriques, i quantes han contestat. Sabem que n’hi havien quatre. També sabem que el tècnic que va fer els informes sobre l’oferta de les diferents empreses és un arquitecte tècnic que, per cert, va ser regidor del PP entre 2003 i 2007.

Quan el grup municipal de Compromís va poder accedir a l’expedient, només hi havia un informe, el corresponent a l’empresa adjudicatària. Posteriorment van aparèixer més informes del mateix tècnic relatius a les altres empreses interessades.
I per últim hem demanat també un informe tècnic de la policia municipal sobre les raons per les quals no estaven resultant útils per a la policia local les dues motocicletes adquirides per a aquest servei.
Serà un procés legal, però és rar, rar, rar…

Compromís per Santa Pola

Comparteix

Icona de pantalla completa