Diari La Veu del País Valencià
La recepta electrònica estarà implantada a tot el País Valencià al setembre
EFE / País Valencià

La Conselleria de Sanitat finalitzarà al setembre la implantació al País Valencià de la recepta electrònica, el grau d’implantació de la qual és en l’actualitat del 80,21% i cobreix una població de més de 4 milions de pacients i 1.832 oficines de farmàcia.

Segons han informat fonts d’aquest departament de la Generalitat, la recepta electrònica, amb la qual es mostra satisfeta el 76 % de les persones que ja la utilitzen, també ha produït una disminució de la pressió assistencial, ja que un 61% dels usuaris acudeix menys al centre de salut.

El procés de recepta electrònica va començar a implantar-se al març de 2008 i actualment el 95% de les receptes que es dispensen al País Valencià són a través de prescripció electrònica.

La dispensació electrònica és el procés pel qual un pacient acudeix a una farmàcia i, cedint la seua targeta SIP, el sistema informàtic de l’oficina recupera els registres electrònics en els quals consta la medicació pendent de dispensar al pacient.

La recepta electrònica ja està implantada en el 100% de les comarques del nord i les centrals, la qual cosa suposa la desaparició de la recepta en paper per a més de 3,3 milions de ciutadans que visiten les 1.510 oficines de farmàcia que hi ha en eixes comarques.

A les comarques del sud, de moment està implantada en el 42% dels municipis, on funciona en quatre departaments de salut (Alcoi, Dénia, Marina Baixa i Elda) i cobreix una població de vora 672.000 alacantins i 325 oficines de farmàcia.

Segons les fonts, les oficines de farmàcia de la resta de municipis de les comarques del sud aniran incorporant-se a la recepta electrònica a mesura que s’homologuen els seus sistemes de gestió.

D’aquesta manera, la primera setmana de setembre, arrancaran els departaments d’Oriola i Torrevella (3 i 5 de setembre, respectivament); la segona setmana els de Vinalopó i Elx-Hospital General (10 i 12 de setembre, respectivament); i la tercera setmana, Sant Joan i Alacant-Hospital General (17 i 19 de setembre, respectivament).

Amb açò, quedarà coberta una població d’1.139.368 alacantins més, que se sumaran als 672.000 que ja disposen d’aquest sistema, així com les 452 oficines de farmàcia restants per a completar les 776 farmàcies de les comarques del sud amb la nova recepta.

Comparteix

Icona de pantalla completa