Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia celebra este cap de setmana les festes de Sant Antoni
El actes començaran el proper divendres 16 de gener a les 8 de la vesprada, quan els veïns del municipi es reuniran al solar ubicat al costat de l’Escola Infantil Municipal per a celebrar la ja tradicional cremà de la foguera de Sant Antoni, a càrrec dels Festers de Sant Antoni. Les brases de la foguera s’aprofitaran per fer una torrà per a tots aquells que vulguen sopar carn i embotit a la brasa.

A l’endemà dissabte a les 7 de la vesprada tindrà lloc el correfoc de Sant Antoni a càrrec dels Dimonis Enroscats, els quals eixiran de la Plaça del País Valencià fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament, baixant pel carrer Sant Antoni. En acabar este espectacle de focs d’artifici, El Bolero Grup de Danses de l’Alcúdia realitzarà la dansà de Sant Antoni pel mateix itinerari. Després s’oferirà una “picaeta” a tots els assistents.

El punt i final d’estes festes serà el diumenge 18. Per a eixe dia el Festers de Sant Antoni han organitzat a les 11 del matí una cercavila de carros i cavalls que eixirà des de la Nòria i recorrerà l’avinguda fins la redona del Serrallo. Després tornarà per la mateixa avinguda fins l’encreuament amb el carrer Ausiàs March.
A les 12 del migdia els dimonis Enroscats han organitzat a la Plaça del País Valencià una globotada per als xiquets.

En acabar la mascletà de globus se celebrarà a la porta de l’ermita del Sant, situada a la Plaça de l’Ajuntament, la tradicional benedicció dels animals, els quals rebran una bolseta amb una estampeta beneïda de Sant Antoni, un panet i una garrofa.

Comparteix

Icona de pantalla completa