Diari La Veu del País Valencià
Mocions als ajuntaments per evitar el tancament dels centres de salut durant l’estiu
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu socialista de Sanitat a Les Corts i responsable de l’àrea del PSPV, Ignacio Subías, ha anunciat que els socialistes valencians han presentat a Les Corts i estan presentat als ajuntaments valencians propostes i mocions perquè “es mantinguen els horaris habituals de funcionament de les consultes als centres de salut fins a les nou de la nit”, enfront de “la mesura de retallada del PP que tancarà l’atenció sanitària a les tres de la vesprada”. També el PSPV amb aquesta iniciativa, demana que “es realitzen les substitucions de personal sanitari necessàries per a mantenir les consultes habituals i així poder donar una “cobertura de qualitat i seguretat als pacients”.

Al mateix temps, exigeixen que “es mantinguen operatius el nombre de llits hospitalaris i de quiròfans de consulta als centres sanitaris per a garantir l’activitat assistencial i també el mateix nombre de punts d’urgència hospitalaris”. Per a Subías és necessari que es mantinga aquest servei perquè “els professionals oferisquen un servei de qualitat i que els ciutadans puguen rebre la presentació sanitària que necessiten”.

Al seu judici, no s’ha valorat convenientment el que suposa el tancament dels centres de salut a les tres de la vesprada i les conseqüències d’aquestes mesures que “es van a executar per motius exclusivament d’estalvi sense tenir en compte criteris de qualitat assistencial i sostenibilitat social”. És més, ha destacat que “no es tenen en compte especificitats municipals i les situacions concretes que viu cada població”, ja que, segons ha explicat, “en alguns casos en període estival és quan major increment de població experimenten alguns pobles i el Consell del PP amb aquesta mesura disminueix la prestació sanitària”.

En aquest sentit, ha assenyalat que un d’aquests casos es troba a la Marina Alta on en el municipi de Castell de Castells “té 500 habitants i durant l’any disposa de dues hores al dia de metge, per tant, 10 hores a la setmana”. No obstant açò, “amb les mesures de retallades del PP durant l’estiu tindrà 3 hores d’atenció mèdica a la setmana quan la seua població quasi es duplica, ja que, arriba a quasi els 900 habitants”. Per a Subías, és evident que açò no és “tolerable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa