Diari La Veu del País Valencià
València, primera ciutat espanyola triada ‘ajuntament olímpic’ pel COE
EFE / València

La ciutat de València s’ha convertit en la primera d’Espanya triada com a ‘ajuntament olímpic’ pel Comitè Olímpic Espanyol (COE), dins de la campanya ‘L’esport va amb tu’ que ha sigut impulsat per aquest comitè.

El primer conveni d’aquesta campanya ha sigut signat hui en el Real Club Nàutic de València per l’alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá, i pel president del COE, Alejandro Blanco.

Aquest club nàutic acull aquest cap de setmana el Trofeu SM La Reina de vela i la ciutat de València és la subseu olímpica d’aquesta especialitat esportiva en la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics de 2020.

Aquesta campanya pretén difondre els valors de l’esport olímpic i el reconeixement als ajuntaments que l’han potenciat, entre els quals destaca el de València.

Alejandro Blanco ha afirmat durant l’acte que València és un “model mundial a l’hora d’entendre l’esport i que amb aquesta elecció es plasma l’afecte i el reconeixement cap a una ciutat molt esportiva”.

Barberá ha assenyalat sobre aquest tema que l’esport és alguna cosa consubstancial als valencians i que en els vint-i-dos anys que porta al capdavant de l’ajuntament de la ciutat sempre han apostat fortament per l’activitat esportiva.

“Tenim el major nombre de carreres populars d’Espanya, som una garantia per a l’organització de grans esdeveniments i pensem que donem un valor afegit com sub seu olímpica de vela a la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics de 2020”, ha dit l’alcaldessa de València.

El president del COE junt a l’alcaldessa, en la seua visita a València (EFE)

Prèviament, Barberá i Blanco han participat en l’acte d’hissat de la bandera que acredita la designació de l’ajuntament de València com a ajuntament olímpic en la platja de les Arenes de la ciutat.

El COE considera que València ha sabut integrar esport, cultura, economia i urbanisme, a aportar a la candidatura de Madrid 2020 ‘valor, viabilitat i flexibilitat’.

Amb el programa ‘L’esport va amb tu’, el COE divulgarà les disciplines olímpiques i els valors de l’olimpisme als ajuntaments per acostar l’esport a la vida quotidiana dels espanyols i reconèixer l’esforç dels ajuntaments en la seua promoció.

La campanya es dirigeix al 50% de la població que practica esport i també a l’altre 50% que no el practica amb la intenció de ‘esportitzar’ a tots des d’un enfocament integrador.

Comparteix

Icona de pantalla completa