Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana eximir la devolució del xec vivenda en la dació en pagament
RedactaVeu / València

Maria José Salvador, diputada del PSPV, ha recordat que l’adquisició d’una vivenda protegida està sotmesa tant a les ajudes estatals com les autonòmiques “per tant si amb la nova Llei s’eximeix de la devolució de les ajudes estatals per la mateixa regla es deuria eximir de les autonòmiques en cas que es duga a terme la dació en pagament”.

Segons la diputada socialista, el 15 de maig de 2013 es va publicar en el BOE la Llei 1/2013 de 14 de maig de mesures per a reforçar la protecció de deutors hipotecaris reestructuració de deute i lloguer social, que contempla l’exempció d’ajudes i beneficis fiscals, concretament per als casos d’aquelles persones que puguen acollir-se a la dació en pagament i siguen beneficiàries d’ajudes estatals per a l’adquisició de vivenda.

Salvador ha recordat que al País Valencià “el drama dels desnonaments s’agreuja més pel deute impagat en matèria d’ajudes, com és el xec vivenda, unes ajudes que des de març de 2009 no es paguen”.

En conseqüència, el grup socialista ha instat al Consell a prendre les mesures adequades perquè, en cas de dació en pagament, no s’exigisca retornar una ajuda autonòmica que ‘en alguns dels casos ni tan sols s’ha cobrat’.

Salvador ha insistit que es tracta d’una mesura necessària , ja que som la segona autonomia amb més nombre de desnonaments de tot l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa