Diari La Veu del País Valencià
Dénia – Compromís demana el rescat de l’AP7
Compromís demana el rescat de l’AP7 i critica l’anunci del PP de continuar pagant quan acabe la concessió

Crespo ja va presentar una moció exigint el rescat parcial d’aquesta via

Aquesta setmana, la Consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig ha anunciat que els conductors de l’AP7 seguiran pagant el peatge d’aquesta via fins i tot després de que s’acabe la concessió el 2019 amb un cànon que ha proposat el govern estatal.

Josep Crespo, portaveu de Compromís per Dénia, assegura que aquesta decisió és “vergonyosa” i no entén com el govern valencià es deixa portar per aquestes decisions “centrals” que només perjudiquen els ciutadans valencians.

Crespo ha recordat que fa dos anys que el grup municipal Bloc-Compromís va presentar una moció a Dénia demanant el rescat parcial d’aquesta autopista, també ho van fer el Grup Parlamentari de Compromís a les Corts.

El regidor ha explicat que la recuperació de l’AP-7 per a un ús lliure de peatges ha estat una antiga reivindicació de municipis, entitats veïnals i empresarials, que han vist com esta infraestructura viària condicionava les seues activitats i el seu desenvolupament sense rebre a canvi els beneficis que compensaren els desavantatges que suposa la seua existència. Des de fa dècades, aquest greuge comparatiu amb altres territoris de l’Estat ha estat un autèntic llast per a l’economia valenciana i un factor negatiu pel que fa a la mobilitat al llarg del territori valencià i, també, pel que fa a les comunicacions cap al nord. Per tant, la recuperació d’aquesta important infraestructura constitueix una reivindicació històrica que, malgrat tot, no ha estat estimada pels successius governs autonòmics i estatals.

El que demana Compromís és el rescat parcial de la concessió en els trams de peatge de la infraestructura viària AP-7 que transcorre per sòl valencià. L’objecte de la Llei és la recuperació lliure de peatges i càrregues de l’AP-7 per al seu aprofitament eficient, així com per al rescat selectiu dels trams qualificats com a estratègics per la mobilitat interior del territori valencià.

Compromís per Dénia

Comparteix

Icona de pantalla completa