Cabanes - el PP a favor de la figura antidemocràtica de l’indult

12 abril 2014 01:00h
El PP de nou, emprant la seua majoria absoluta, va impedir s’aprovara al plenari de Cabanes aquesta moció presentada pel grup municipal d’Units pel Poble-Compromís
 
MOCIÓ PER SUPRIMIR LA FIGURA DE L’INDULT
 
La figura de l’indult és una mesura de gràcia de caràcter excepcional, consistent en la remissió total o parcial de les penes dels condemnats en sentències fermes, que atorga el Rei a proposta del Ministeri de Justícia, prèvia deliberació del Consell de Ministres.
 
Cap representant polític, condemnat per casos de corrupció en l’àmbit públic deuria poder accedir a aquesta mesura excepcional, si volem ser un Estat amb una democràcia avançada.
 
El passat 15 de novembre 45 Diputats del Partit Popular signaren un document per demanar l’indult per a l’Alcalde de Torrevieja, Pedro Hernandez Mateo, condemnat a tres anys de presó i set d’inhabilitació per un delicte de prevaricació i falsedat en document públic, en l’adjudicació d’un contracte per al Servei de Recollida de fem.
 
A les Corts Valencianes la tercera força política del Parlament és la de la corrupció. Entre els diputats i diputades del PP i aquells que estan al Grup Mixt imputats per la justicia per casos de corrupció en sumen nou: Orange Market, Gürtel, Brugal, Cooperació, etc etc, evidencien que el govern valencià ha estat sotmés al saqueig de diputats sense principis que han expol.liat la institució.
 
És una autèntica burla que es demane solidaritat amb qui ha utilitzat els fons públics per afavorir interessos particulars conscienment, i també ho és que es recolze una petició d’indult.
 
La corrupció és un mal endèmic de les societats amb dèficits democràtics i la majoria absoluta del PP en aquestos quasi 20 anys al País Valencià ha propiciat el desenvolupament d’una xarxa clientelar i una política de megalomania que ha arruïnat els valencians i valencianes i que, a dia d’avuí, ens fa patir la crisi de forma més crua i ens impedeix sortir-se’n sense la seua eradicació.
 
La política ha de ser una llavor exemplificant i exemplificadora, per això tot aquell que haja estat condemnat per algun delicte en relació a la pràctica política no sols deu ser incapacitat per exercercir-la, si no que també ha de complir amb la justícia de forma íntegra, sense indults, ni cap altre avantatge llevat dels que estiguen estrictament contemplats en l’ordenament jurídic.
 
És per això que el Grup Municipal de Compromís proposa els següents
 
ACORDS
 
PRIMER.- L’Ajuntament de Cabanes acorda censurar i reprovar als Diputats del Partit Popular que han signat favorablement per demanar un indult per a un alcalde corrupte.
SEGON.- L’Ajuntament de Cabanes insta al Govern de l’Estat a regular l’accés a la figura de l’indult per impedir que aquells condemnats per corrupció en l’exercici de la política se’n beneficien.
TERCER.- L’Ajuntament de Cabanes traslladarà aquest acord al Ministeri de Justícia, Govern de l’Estat i el Parlament Valencià.

photo
next