Diari La Veu del País Valencià
Els petits terratrèmols de la Canal confirmen que no és una bona ubicació per a Alcoinnova
Anna Climent: “Els dos terratrèmols d’aquesta setmana posen de manifest el perill de contaminació que comportaria instal·lar un polígon industrial a la Canal

Diumenge i dimarts passat es van produir dos petits terratrèmols amb l’epicentre a la zona de la Canal, de magnitud 1’5 i 1’6 en l’escala de Richter, però significatius perquè recorden que Alcoi és una zona de moderada sismicitat. Per exemple, el 2 de desembre de 1620 va patir un terratrèmol d’intensitat VII-VIII “que va convertir en runes gran part de la vil·la d’Alcoi”

El grup Compromís d’Alcoi va presentar al·legacions al projecte Alcoinnova en aquest sentit. Paco Blay recorda que: “La Canal és una zona molt sensible perquè a sota tenim l’aqüífer, que dóna de beure a la ciutat. Si allí s’instal·la un polígon industrial d’activitats contaminants, amb una bassa i unes conduccions que poden veure’s afectades per moviments del terreny derivats d’un sisme, correm el perill d’haver afavorit eixa situació per no fer cas al principi de precaució”.

Segons declara la regidora Climent: “No podem oblidar que una empresa sueca, puntera en el sector, era la propietària de la bassa tòxica que va rebentar a Aznalcóllar i res no es va poder fer per a evitar la contaminació a l parc natural de Doñana”.

Conselleria traurà en breu la resolució sobre el projecte Alcoinnova a La Canal, i des de Compromís es pregunten si s’han tingut en compte les al·legacions, de formulació molt contundent i científica, i si s’ha tingut present el risc sísmic de la zona que pot afavorir més encara una hipotètica contaminació de l’aqüífer.

Conpromís per Alcoi

Comparteix

Icona de pantalla completa