Diari La Veu del País Valencià
L’AVL ofereix 20 matrícules gratuïtes en el curs d’estiu que organitza la UV a Gandia
RedactaVeu / València

El curs, coordinat per la secretària de l’AVL, Verònica Cantó, comptarà amb la participació del vicepresident Josep Palomero i dels acadèmics Josep Lluís Doménech i Lluís Meseguer, a més del cap de la Unitat de Rercursos Lingüisticotècnics, Josep Lacreu.

Al llarg de les tres jornades, els ponents esmentats, a més de la filòloga Simona Skrabec i del professor Josep Vicent Frechina, analitzaran el valencià en el context europeu des dels vessants de la literatura, la llengua, la sociolingüística, l’educació i la cultura.

Les persones interessades poden adreçar-se al Centre Internacional de Gandia, que depén de la Universitat de València, o bé a través de la pàgina web www.uv.es/cig. L’organització ha previst vint places gratuïtes per a estudiants sense recursos o persones en l’atur.

Programa:

DILLUNS 15 DE JULIOL VESPRADA

De 16:00 a 18:00 hores : ‘Literatura valenciana contemporània: una finestra a Europa.’ Lluís Meseguer Pallarés. C. U. de Filologia Catalana. Universitat Jaume I i Acadèmia Valenciana de la Llengua.

De 18:00 a 20:00 hores : ‘La presència europea de la veu dels nostres poetes: el cas de Vicent Andrés Estellés’, Simona Škrabec. Escriptora i filòloga.

DIMARTS 16 DE JULIOL VESPRADA

De 16:00 a 18:00 hores : ‘Els préstecs i l’adaptació d’estrangerismes: un fenomen lèxic de doble direcció’, Josep Lacreu Cuesta. Cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l’AVL.

De 18:00 a 20:00 hores : ‘Aportacions del Grup d’Alt Nivell sobre Multilingüisme de la Comissió Europea: el cas de les «llengües regionals i minoritàries» d’Europa’, Josep Palomero. Vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

DIMECRES 17 DE JULIOL VESPRADA

De 16:00 a 18:00 hores : ‘La cançó en valencià: eclosió creativa i incidència social’, Josep Vicent Frechina Andreu. Professor i Cap d’Estudis. American School of Valencia.

De 18:00 a 20:00 hores : ‘Del monolingüisme al multilingüisme en l’educació: experiències educatives europees’, Josep Lluís Doménech Zornoza. Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Comparteix

Icona de pantalla completa