Diari La Veu del País Valencià
El Govern es nega a valorar la contaminació dels cementeris d’armament marítims
Ricardo Sixto (EU): “Ens sembla una actitud temerària i absurda”

El diputat d’EUPV-Els Verds Ricardo Sixto, ha rebut una resposta parlamentària a la sol•licitud d’informació sobre els cementeris d’armament marítims existents a l’Estat espanyol, especialment el més proper a les Illes Columbretes, en la costa mediterrània. “El Govern s’escuda en que des del 1995 no s’han produït vessaments de municions i, en una tremenda mostra d’irresponsabilitat, es nega a valorar la possible contaminació”, ha explicat Sixto, qui considera aquesta actitud “absurda i temerària”. “Segons diu l’executiu de Mariano Rajoy, tots els cementeris d’armament es consideren desactivats des del 1995, però evita pronunciar-se sobre la contaminació, que roman malgrat que es desactivà ara fa 19 anys”, critica el diputat d’esquerres.

La resposta del Govern assegura que “no ha realitzat ni disposa de cap informe relatiu” a la contaminació en els cementeris. A més també afegeix que al llarg de la geografia espanyola existeixen cinc zones que foren designades com de llançament de de càrregues de profunditat i abocador d’explosius. Les profunditats mitges estan compreses entre els 2000 i els 650 metres”.

Sixto recalca que la resposta parlamentària també reconeix que “existeix la zona denominada M-135, en la zona de les Illes Columbretes, limitada pels paral•lels 39º53’06’’N i 39º54’48’’N i meridians 00º40’18’’E i 00º40’48’’E, amb una profunditat mitja de 60 metres”.

EUPV València

Comparteix

Icona de pantalla completa