Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Cal que el consell atenga amb celeritat les recomanacions de la Defensora del Poble
LA DEFENSSORA DEL POBLE RECLAMA AL CONSELL QUE ACTIVE A ALMASSORA I CASTELLÓ SESSIONS EXPLICATIVES TEÒRIQUES I PRÀCTIQUES ENTRE LA POBLACIÓ SOBRE COM ACTUAR DAVANT D’ACCIDENTS EN EL SERRALLO

BecerriI diu que, encara que no hi ha funcionament irregular, “s’ha de continuar treballant per a millorar la seguretat en les zones afectades, amb especial interés, en aquelles on hi ha població”.

La Defensora del Poble recorda que fa ja tres anys que es va repartir la informació i reclama que els veïns “reben amb regularitat i en la forma més apropiada la informació sobre les mesures de seguretat, sense que hagen de sol·licitar-ho”.

BLOC-Compromís d’Almassora reclama al Consell que atenga amb celeritat les recomanacions de la Defensora del Poble per a millorar la seguretat de la ciutadania del municipi i la del Grau de Castelló

La Defensora del Poble insta a la Generalitat a “utilitzar tots els mitjans al seu abast per a promoure iniciatives perquè, de conformitat a l’article 13 del Reial Decret 1254/1999, els ciutadans d’Almassora i de Castelló de la Plana reben amb regularitat i en la forma mes apropiada, sense que hagen de sol·licitar-ho, la informació sobre les mesures de seguretat que han de prendre’s sobre el comportament que ha d’adoptar-se en cas d’accident”. Així ho ha comunicat a BLOC-Compromís d’Almassora la Defensora del Poble en contestació a la petició d’esta formació perquè s’establisquen simulacres d’accident del polígon petroquímic del Serrallo. De fet, la Defensora del Poble recorda que “s’ha de tindre en compte que l’última vegada que la població afectada va rebre informació va ser en 2011 (fa ja tres anys) i que hi ha cases a menys de 300 metres del complex petroquímic”. Davant de la falta d’informació regular per als veïns d’Almassora i el Grau de Castelló respecte a com actuar en cas d’accident, la Defensora del Poble atén en part la petició de BLOC-Compromís i insta que “es realitzen sessions explicatives (teòriques i/o pràctiques) de com actuar en casos d’emergència i com han de ser interpretats els diferents sons emesos per les sirenes”.

Amb esta recomanació i després de les propostes formulades a la Conselleria de Governació per a “millorar la qualitat de vida dels veïns”, la Defensora del Poble dóna per finalitzades les actuacions.

Per a la responsable de BLOC-Compromís en l’àrea del districte marítim d’Almassora, Amaya Gómez, “tant els ajuntaments d’Almassora i Castelló com en especial la Conselleria han de prendre nota d’aquestes recomanacions, ja que el Defensora del Poble considera que s’ha de millorar la informació als veïns, que és el que en essència reclamava BLOC-Compromís Almassora i Compromís en general. Més encara que, segons es posa de manifest en l’escrit del Defensora del Poble, fa ja més de tres anys que no s’han pres mesures informatives per a informar la ciutadania”.

Per això, encara que segons la Defensora del Poble, la Conselleria és “conscient de la necessitat continuar treballant per a millorar la seguretat en les zones afectades i, amb especial interés, en aquelles on hi ha població” i diu que “de la documentació remesa no es desprén un funcionament irregular”, des de Compromís tant en Castelló com a Almassora es reclama a les autoritats competents que “seguisquen les recomanacions formulades per la Defensora del Poble i incrementen de forma periòdiques i regular les campanyes i iniciatives formatives de seguretat per als veïns”

Compromís per Castelló

Comparteix

Icona de pantalla completa