Diari La Veu del País Valencià
La Diputació sols cobreix 39 de les 143 places demanades per Tavernes per al menjador d’estiu
RedactaVeu / Tavernes

Aquesta setmana ha començat el servei de menjador d’estiu del programa de la Diputació de València a Tavernes de la Valldigna. De les 143 places sol·licitades per la Regidoria de Serveis Socials, la Diputació sols n’ha cobert 39. La Regidoria les ampliarà fins a arribar als 50 xiquets, tenint en compte l’extrema necessitat d’algunes famílies de la ciutat.

Des del dilluns, els 39 xiquets beneficiaris de les beques en els mesos de juliol, agost i setembre passaran pel menjador del col·legi públic Sant Miquel per a arreplegar el dinar que ha preparat l’empresa adjudicatària del servei.

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes, Víctor Borràs, ha indicat que “hem rebut desatenció de la Diputació de València, perquè hem comprovat que el criteri de repartir les beques ha sigut per nombre de població i no per les necessitats reals, i això pot derivar en el fet que poblacions sense peticions poden tindre beques no sol·licitades. A Tavernes, de 143 sol·licituds hem rebut sols un 27,27% de beques”.

“La setmana passada vam demanar a Diputació que tinguera en compte aquesta circumstància i, a dia de hui, encara no tenim resposta. D’altra banda, el servei de menjador funciona amb operaris municipals i voluntaris de Tavernes, als quals hem d’agrair la feina desinteressada, essencial per al bon funcionament del menjador”, assenyala.

Així, en aquestos moments, 104 xiquets estan esperant que la Diputació conteste a la petició de sol·licitud de beca de l’Ajuntament de Tavernes. Cal recordar que a Tavernes s’atenen en el curs lectiu un total de 316 beques subvencionades per a famílies necessitades.

El programa d’atenció de les necessitats d’alimentació bàsica estava plantejat per a cobrir les necessitats d’alimentació bàsiques dels menors en risc de nutrició inadequada durant els mesos que no funcionen els menjadors escolars.

Comparteix

Icona de pantalla completa