Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia – ‘Hem tingut el millor 9 d’Octubre dels darrers 8 anys’
Lluís Ribera, president de l’Associació Fira Gastronòmica.

Malgrat la plutja del dia de la inauguració, que va fer que la primera vesprada de fira fora pràcticament inhàbil, ahir per la nit s’havien batut rècords tant d’afluència de públic com de volum de negoci.

Durant tot el dia de la Comunitat Valenciana va haver una presència contínua de gent en les tres zones de la Fira, la gastronòmica, la del porrat tradicional i la fireta d’atraccions, hi haguent pics al voltant del migdia i a partir de les 7 de la vesprada, en que tot el recinte estaba de gom a gom. “Els expositors estan molt satisfets -afirma Lluís Ribera- i el millor és que sabem per experiencia que un inici tant fort de fira sempre representa un número molt gran de visitants durant els quatre dies, sobretot tenint en compte que tots els diez són festius i això anima molt”.

El president de l’associació Fira Gastronòmica afirmava també que el nou emplaçament de la fira d’atraccions, al final del parc de la Fira, ha demostrat la seua idoneitat i ha ajudat també a consolidar la zona del porrat i fira tradicional. Una zona que , sense deixar de tindre els productes tradicionals, està ampliant-se a fira comercial, amb la presència de botigues de roba, combustibles, vehicles, sofàs, etc.

Visites institucionals

La fira de l’Alcúdia se reivindica com un punt d’encontre tant gastronòmic com lúdic en la comarca durant el pont d’octubre. Entre les visites rebudes en la pasada edició cal destacar la de l’actual president de la Generalitat, Ximo Puig, que va convocar també la plana major dels alcaldes i alcaldables del PSOE de la comarca.

Sembla que els agradà, perquè enguany han repetit. Esta vesprada a les sis alcaldes i regidors socialistes de la comarca han visitat la Fira i han degustat la seua oferta gastonòmica, acompanyats per l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom.

També alcaldes i regidors comarcals de Compromís, acompanyats per la diputada de Turisme i regidors i militants de Compromís per l’Alcúdia, han fet una visita a la Fira de l’Alcúdia a l’hora de l’aperitiu, refrendant-la com a capital gastronómica de la Ribera en estos dies.

Per a tots els gustos

Esta fira se caracteritza per tindre un públic Fidel, qua any rere any ens visita per a tastar i comprar productes valencians de qualitat. I no sols valencians, també fa uns anys ja que ens visiten els productes de les illes balears – embotits, formatges i licors) i la segona edició que venen des de Santoña, en Cantàbria, amb conserves artesanes d’anxoves, sardinetes, boquerons o bonítol.

També hi ha expositors que participen des de sempre, sense faltar-ne a cap, com ara Daniel Belda, que enguany ens ha sorprés amb un nou producte: un verdil espumós, el Rimat, fermentat en l’ampolla amb el mètode tradicional champanois i que per ara només es pot tastar a la Fira.

És tot un espectacle vore Belda degollar les ampolles del rimat per fer que isca a pressió el solatge i servir directament de les ampolles on ha fermentat durant dos anys, a les copes.

També en el capítol de bodegues cal destacar la mistela de la Bodega Cooperativa sant Vicent Ferrer, de Teulada, amb la medalla d’or del concurs Moscats du monde 2014.

Dolç i salat, menjat o begut, el millor producte gastronòmic de la Comunitat Valenciana està estos dies a la Fira de l’Alcúdia.

Comparteix

Icona de pantalla completa