Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde imputat de La Nucia actua ‘per venjança’ contra un edil de l’oposició
RedactaVeu / La Nucia

Mentre els 13 regidors del PP de La Nucia estan passant pel jutjat de la Vila-joiosa a declarar com a imputats per mantindre en plantilla els 23 funcionaris d’una oposició arreglada i anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia, l’alcalde xafa l’accelerador davant la seua més que previsible inhabilitació.

El passat 6 de juny en un ple extraordinari l’alcalde va arengar el públic per a procedir al linxament de l’oposició. “El que volen és que no cobren”, va dir, dirigint-se als familiars dels funcionaris endollats.

Però la trama de venjança de Bernabé no acaba ací. El seu ‘especial odi’ al portaveu del CDL (Centro Democrático Liberal), Ángel Ferrer, que considera la baula feble per ser un únic regidor, l’ha portat a ordir un expedient d’enderrocament d’una nau agrícola que estava construint amb llicència des de 2006 i que la crisi va deixar sense acabar el 2007.

Al març de 2012 l’Ajuntament de La Nucia va decretar la caducitat de la llicència davant l’evident falta d’activitat de l’obra i amb l’informe de l’arquitecte municipal indicant que tan sols l’estructura es trobava completament acabada.

No obstant açò, al setembre d’aqueix mateix any l’Ajuntament va denunciar el regidor indicant que estava realitzant obres en la nau, cosa que sempre s’ha negat i contra la qual el consistori no ha aportat cap prova excepte la paraula de dos funcionaris.

L’expedient obert per Bernabé, desoint totes les al·legacions presentades, ha arribat fins al seu objectiu, l’ordre d’enderrocament per a demà, fent cas omís de la possibilitat de recurs davant els jutjats.

El CDL de les comarques del Sud, a través del seu president, Sergio Benito, ha decidit prendre cartes en l’assumpte i ha anunciat la interposició d’una denúncia davant el jutjat de guàrdia de Benidorm per a sol·licitar la suspensió cautelar de l’enderrocament per negar flagrantment la possibilitat de recurs al regidor del CDL.

En la seua valoració sobre el cas Benito es va mostrar ‘al·lucinat’ pel nivell de ‘caciquisme’ desplegat a la Nucia. “Fa vergonya comprovar com es permeta a un alcalde del PP actuar amb tal impunitat en un exercici desmesurat de desviació de poder, endollant a qui li done la gana, desoint les sentències del Tribunal Superior de Justícia i perseguint a aquells que s’atreveixen a denunciar-lo”.

“La societat està cansada de personatges com aquest, que són els que han acabat amb la credibilitat de partits que els protegeix, com el PP. El CDL no negocia amb personatges que tergiversen la llei per a fer el que els dóna la gana. Ho hem demostrat a Dénia aquesta setmana passada, ho farem a la Nucia i allí on faça falta”.

Per la seua banda, el regidor Ángel Ferrer assenyala l’Ajuntament, ja que “ha mobilitzat els seus serveis tècnics perquè demà es personen a l’obra i procedisquen a la demolició, per a carregar-li posteriorment al propietari el cost d’aquesta, valorada per l’ajuntament en vora 70.000€, quantitat desorbitada segons tots els tècnics consultats”.

Davant aquesta situació, el regidor vol denunciar l’assetjament i els intents d’atemoriment que està sofrint i sols per haver denunciat, per ser la seua obligació com a regidor. Un incompliment reiterat per part de l’alcalde i el seu equip de govern d’unes sentències del TSJ valencià, la qual cosa, al seu entendre, és una il·legalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa