Diari La Veu del País Valencià
CCOO demandarà Governació per la descoordinació entre els consorcis provincials de bombers
RedactaVeu / València

La Llei de Bombers, aprovada a l’abril de 2011, obliga a constituir una Comissió de Coordinació adscrita a la Conselleria de Governació, que ha d’abordar, entre altres temes, la regulació de l’estructura, el funcionament i organització dels serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvament. CCOO denuncia que un servei tan essencial per a la ciutadania es veu abocat a la interpretació unilateral de cada consorci provincial de bombers, a causa de la passivitat de la Conselleria, que no ha constituït aquesta comissió ni ha elaborat els decrets, ordres i instruccions de desenvolupament obligats per llei.

CCOO ha realitzat diverses sol·licituds de reunió al conseller de Governació, Serafín Castellanos des que es va aprovar la Llei, peticions a les quals ha fet cas omís. L’última va ser el passat dia 24 de juny per part del secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV, Juan Cruz.

El sindicat pretenia acordar els terminis i els sistemes pels quals havien de transcórrer els treballs, per a evitar interpretacions contradictòries en cadascun dels tres consorcis de bombers o en les capitals de província.

Tal com preveia CCOO, cada entitat local està actuant per separat, entrant en una perillosa via de descoordinació.

Per tot açò, CCOO presentarà una demanda judicial per inactivitat de l’Administració, amb la finalitat que els tribunals siguin els que obliguen la Conselleria a complir amb la seua obligació.

La Llei també obliga a establir un Estatut del bomber voluntari; a regular sistemes d’homogeneïtzació i homologació d’uniformitat i d’imatge corporativa; a crear un marc de col·laboració entre serveis; a establir un model estadístic; a reglamentar funcions de cada categoria; a regular per decret de manera homogènia les bases de selecció, accés i mobilitat, entre altres qüestions.

Per a CCOO, aquesta situació està produint una inseguretat jurídica palpable en els drets dels bombers i de la ciutadania en general.

Comparteix

Icona de pantalla completa