Diari La Veu del País Valencià
El PP denuncia Anonymous per publicar els seus comptes
La Marea / Madrid

Fonts de la formació política de Mariano Rajoy han confirmat aquesta denúncia. Aquesta s’ha interposat davant el Grup de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil per un suposat delicte de revelació de secrets.

Els portaveus del partit no han confirmat si els documents difosos per Anonymous són còpia de la documentació que la formació està obligada a presentar en el Tribunal de Comptes.

Encara que quasi tots els arxius es corresponen amb la comptabilitat remesa per aquest organisme al jutge de l’Audiència Nacional, Pablo Ruz, encarregat del cas Gürtel, el PP podria basar la seua denúncia en la filtració i difusió de dades personals de treballadors i donants del partit, com els seus DNI i números de comptes bancaris, protegits per la Llei de Protecció de Dades Personals.

Aquesta denúncia difícilment podrà prosperar, ja que es tracta d’una web anònima, i a més, gestionada per hackers que saben esborrar molt bé el seu rastre. De moment segueix sense confirmar-se si el PP prendrà accions legals anàlogues contra els mitjans de comunicació, aquests sí identificats i amb la seua adreça ben visible, que han publicat informacions que apunten al finançament il·legal del partit i al cobrament de sobresous en negre per part dels seus líders.

La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, va respondre dilluns amb un ambigu “ho estem estudiant” quan li van preguntar si el PP denunciaria El Mundo. Aquest rotatiu va publicar diumenge una conversa del seu director amb Luis Bárcenas, l’extresorer i gerent del PP, en la qual aquest va confirmar el suposat finançament il·legal del partit, una informació que ha anat seguida hui per una altra notícia, en la qual es donava compte del suposat cobrament de sobresous en negre- dins de caixes de puros- per part de Mariano Rajoy fins a l’any 1999.

Comparteix

Icona de pantalla completa