Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia demana la derogació de la Llei de Racionalització de l’Administració Local
L’Alcúdia reclama al mateix temps un nou model de finançament local i reivindica la prestació de serveis d’educació, serveis socials i salut entre altres per part dels ajuntaments

L’Ajuntament de l’Alcúdia, amb els vots favorables del PSPV i de Compromís i el vot contrari del PP, va aprobar en el darrer pel de l’any la derogació de la llei de de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).

Diu la moció aprovada que el Govern Central ha legislat d’esquena a l’àmbit local, no ha volgut entendre quins són els servicis que realment prestem els ajuntaments, i els quals tenim necessitat de prestar, com a administració més pròxima al ciutadà.

Sense cap dubte la LRSAL ha debilitat la gestió municipal i l’autogovern local per a aconseguir una pretesa eficiència financera. El legislador estatal ha debilitat la Institució Local amb un argument d’eficiència, sense tindre en compte els principis constitucionals d’Autonomia Local.

La moció reconeix la voluntat municipalista del nou Govern de la Generalitat Valenciana, que amb la publicació el passat 4 de setembre, del Decret Llei, de mesures urgents, relatives a l’educació, salut i servicis socials en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, va garantir la continuïtat dels servicis públics relatius a educació, servicis socials i salut per part dels municipis de la Comunitat Valenciana i va evitar una paràlisi en la seua prestació i un greu perjuí per a les persones.

A més en la Comunitat Valenciana els municipis estem doblement infrafinançats. Necessitem un sistema de finançament més estable. Però, a més, l’administració local assumeix competències i tasques que en molts casos no són de la seua competència però a les quals té l’obligació moral de donar solució, i per un altre costat l’infrafinançament de la nostra Comunitat ens afecta pel fet que arriben menys fons de l’autonomia per a desenvolupar programes i inversions, que sens dubte, afecten les Entitats Locals.

Per tot això, l’Ajuntament de l’Alcúdia aprovà exigir al Govern d’Espanya la immediata derogació de la Llei de Racionalizació de l’autonomia local, i a impulsar immediatament una nova revisió de la Llei de Bases de Règim Local. Igualment es demana al Govern d’Espanya un nou model de finançament local.

Comparteix

Icona de pantalla completa