Diari La Veu del País Valencià
Conselleria no dóna cap solució per al CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot
RedactaVeu / Burjassot

Malgrat la insistència dels pares i de la Regidora d’Educació, Mª Luz Andrés, per saber què passarà el 9 de setembre quan els xiquets hagen de tornar a les aules, el Secretari Autonòmic d’Educació, no ha donat una resposta clara a la qüestió.

Andrés ha sigut molt directa en la seua intervenció, després d’aclarir, el primer tinent d’Alcalde Rafa García, que el Consistori no havia rebut cap tipus de notificació ni avís sobre la reunió mantinguda en el centre.

La Regidora ha preguntat al Secretari Autonòmic què passarà “en el cas que l’Ajuntament concedira llicència d’obra per a la rehabilitació de l’edifici tenint en compte que les obres tenen una durada estimada de dos mesos i mig. Davant aquesta situació, els xiquets no poden entrar en el centre el 9 de setembre, per tant, què farà la Conselleria?”.

El Secretari Autonòmic ha contestat a la pregunta de la Regidora, realitzada també pràcticament per tots els pares presents en la reunió, que “depén de l’Ajuntament el que es faça ja que estan a costa que es concedisca la llicència d’obres”.

Els presents li han tornat a insistir, després de les paraules de la Regidora sobre què passaria si les obres es realitzaren i, el Secretari Autonòmic ha tornat a no contestar assenyalant que el Consistori “ha de respondre’ns per escrit. Fins que no ho faça no tenim pensat cap pla B per al col·legi”.

Els representants de la Conselleria han assenyalat que està previst, per la seua banda, la rehabilitació integral del centre però, des del Consistori, Rafa García els ha assenyalat que “tan sols han sol·licitat llicència d’obres per a una millora de la coberta per un valor inferior als 200.000€ i açò no és una reforma integral del col·legi”.

Han acompanyat Andrés i García: la Regidora de Benestar Social, Susana Marco, el Regidor de Serveis Municipals, José Blanco i dos tècnics d’urbanisme de l’Ajuntament, entre els quals es trobava l’arquitecte municipal que també ha contestat a les preguntes realitzades pels pares.

Des de l’any 2008 i fins al passat 2012, l’Ajuntament de Burjassot ha invertit en el Sant Joan de Ribera quasi 1.700.000 euros per a facilitar, en la mesura de les seues possibilitats, la construcció del nou centre: ha comprat el solar annex al centre per a l’ampliació del mateix, ha habilitat el solar en el qual podrien situar-se els barracons mentre es construeix el nou centre… i així un llarg etcètera de mesures entre les quals també han realitzat el manteniment del centre i dels serveis contractats, entre d’altres.

FAPA-València reclama la construcció del nou CEIP San Joan de Ribera

L’executiva de la federació assisteix a la reunió amb l’AMPA i representants de la Conselleria d’Educació, on el Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, continua sense donar cap solució a un centre que necessita d’una nova infraestructura i no de reparacions parcials.

Més de 300 membres de la comunitat educativa del CEIP San Joan de Ribera de Burjassot han assistit aquest matí a la reunió que responsables de la Conselleria d’Educació han convocat per a informar sobre la situació del col·legi. El Secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, qui ha encapçalat la reunió, ha confirmat una vegada més que “la Conselleria no construirà un centre nou a Burjassot, sols durà endavant una rehabilitació parcial, que consistirà en canviar la coberta de l’edifici”, assegura Màrius Fullana, representant de l’AMPA. Amb aquesta informació, l’AMPA considera que de nou la Conselleria dóna llargues a més de 25 anys d’una reivindicació que consideren és un dret fonamental per als seus fills i filles.

Comparteix

Icona de pantalla completa