Diari La Veu del País Valencià
Mor la periodista Concha García Campoy
EFE / València

La periodista es va sotmetre enguany a un trasplantament de sang de cordó umbilical en aquest mateix centre hospitalari, després que el 9 de gener del passat any abandonara la seua carrera per a tractar-se la malaltia.

El juny del passat any, va ser trasplantada de medul·la i pocs mesos després, a l’octubre, en la seua reaparició davant els mitjans, va anunciar que treballava en un projecte informatiu en televisió que podria iniciar-se al gener de 2013.

Prèviament, el 26 de novembre, va presentar la gala de lliurament dels Premis Talent de l’Acadèmia de Televisió. No obstant açò, el passat 29 de gener va donar a conéixer que havia sigut ingressada de nou per a “reforçar els tractaments” que seguia contra la leucèmia, per la qual cosa retardava els seus plans de treball.

Al voltant de les 16:30 hores de hui, el president de l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió (ATV), Manuel Campo Vidal, ha escrit un missatge en Twitter en el qual informava que la periodista es trobava en “situació crítica”. “Concha Garcia Campoy, la meua benvolguda amiga des de fa 27 anys, està en situació crítica. Els medicaments li han produït un coma hepàtic”, assenyalava Campo Vidal en Twitter, després de parlar amb els familiars de la periodista, segons han informat fonts de l’Acadèmia.



La periodista, de pares andalusos, va nàixer a Terrassa (Barcelona) el 28 d’octubre de 1958, encara que es va traslladar a Eivissa on va iniciar la seua trajectòria professional.


Es va llicenciar en Periodisme el 1980 en la Facultat de Ciències de la Informació de Barcelona, si bé va començar la seua trajectòria en Ràdio Popular d’Eivissa, on va dirigir el programa “Antena Pública” (1979).

En l’actualitat era membre de la junta directiva i portaveu de l’ATV des del setembre de 2006, dins de l’única candidatura que es va presentar i que estava encapçalada per Campo Vidal.
 Al febrer de 2008, va ser una de les integrants del grup de l’ATV que es va encarregar de preparar els debats televisius entre els candidats a la presidència del Govern José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

Com a escriptora, és autora del llibre “La doble mirada” que va presentar al desembre de 1996 i, a més, ha rebut el guardó a la Dona professional 2009 de la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE).

Al desembre de 2012, les Acadèmies de Televisió i de Ràdio de l’Estat espanyol li van concedir el Premi Joaquín Soler Serrano.

És mare de dos fills -Lorenzo i Berta-, fruit del seu matrimoni amb el sociòleg i periodista Lorenzo Díaz, i des de fa anys estava unida sentimentalment al productor cinematogràfic Andrés Vicente Gómez.

Comparteix

Icona de pantalla completa