Diari La Veu del País Valencià
La PAH es querella contra González Pons per injúries i calúmnies
EFE / València

L’anunci té lloc després que el diputat i sotssecretari d’Estudis i Programes del PP no s’haja personat hui en l’acte de conciliació al qual estava citat al Jutjat de Primera Instància número 12 de València, on l’havia convocat la PAH.

La primera citació per aquests fets va tenir lloc el passat 12 de juny però es va suspendre “perquè Pons no es va donar per comunicat”, segons la PAH. En aquesta ocasió tampoc s’ha personat però sí el seu representant processal, que no ha volgut realitzar declaracions als mitjans de comunicació.



El lletrat del popular, José Ignacio Carbó, “no ha acceptat els termes proposats en l’acte de conciliació”, segons ha afirmat la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a València, Ana Blanco. Blanco ha dit que González Pons “no accepta així que és mentida el que va dir sobre els membres de la plataforma i sobre el que va succeir en ‘l’escrache’ a la seua casa”.

“Tampoc vol retractar-se públicament de les seues declaracions als mitjans de comunicació, amb gran difusió i aprofitant la seua situació privilegiada de diputat”, ha assegurat. Segons ha recordat, el 20 de març diversos membres de la plataforma van acudir al domicili a València d’Esteban González Pons per a realitzar un ‘escrache’ pels desnonaments, un “acte pacífic, igual que la resta dels quals realitza l’associació”.



“A partir d’ací, en mitjans de comunicació, ens va criminalitzar basant-se en mentides com que van pujar 60 persones al seu replà i van bastonejar successivament la porta de la seua casa amb la seua família dins”, ha dit. La Plataforma va assegurar que ‘l’escrache’ “no va succeir com va descriure el diputat i el va convocar a un primer acte de conciliació per a donar-li l’oportunitat de retractar-se públicament de les mentides abocades”.


“Al primer acte no va venir i a aquest ha manat a un representant”, fet que ha lamentat Blanco, al mateix temps que ha assenyalat que “el treball important de la plataforma és a peu de carrer, amb els desnonats, però que ha iniciat aquestes accions legals contra González Pons perquè les seues mentides no poden quedar impunes”.



Segons ha concretat el lletrat de l’associació Ricardo Cano, es preveu que la querella es presente a l’Audiència Nacional, atès que les declaracions es van produir a Madrid. Ricardo Cano ha explicat que la querella “s’acabarà tramitant al Tribunal Suprem, donada la condició d’aforat de González Pons”.

Comparteix

Icona de pantalla completa