Diari La Veu del País Valencià
La Sindicatura de Comptes revisarà les subvencions a l’habitatge de 2012
EFE / València

El Síndic major de Comptes, Rafael Vicente Queralt, s’ha compromés a la revisió després de reunir-se amb la Plataforma d’afectats d’ajudes a l’habitatge del País Valencià, que el passat 1 de juliol va lliurar 600 escrits en els quals demanaven una auditoria de les ajudes.

Segons la Plataforma, els Pressupostos de la Generalitat han inclòs, des del 2008 fins a enguany, un total de 375 milions d’euros per al pagament d’eixes ajudes, malgrat la qual cosa deuen 250 milions a 50.000 famílies, a les quals no s’ha fet un reconeixement de deute, ni un calendari de pagaments.

Fonts de la plataforma han qualificat de “grandíssima notícia”, per als afectats pels impagaments del Consell en ajudes a l’habitatge, el compromís de la Sindicatura, i han mostrat el seu desig que l’informe siga “concloent i exigisca al Consell l’adopció de les mesures directes i ràpides que mereixen les famílies.

D’altra banda, la plataforma ha criticat la “falta de voluntat” de la Generalitat per a pagar el deute i atendre demandes com una garantia per escrit de no prescripció a les famílies afectades, el reconeixement del deute, el pagament immediat per ordre de prelació i que no es convoquen noves ajudes fins que es paguen aquestes.

Les mateixes fonts han explicat que s’han reunit aquesta setmana amb el director general de l’Habitatge, Vicente Dómine, i que no ha atés cap de les peticions plantejades al·legant la falta de mitjans econòmics.

La Plataforma ha precisat que l’ordre extraordinària d’un milió d’euros aprovada per a casos extrems “solament representa el 0’4 % del deute” i és “una engruna que solament afectarà cent famílies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa