Diari La Veu del País Valencià
La CUP de Biar farà la seua presentació el proper dissabte
El proper dissabte 3 de maig a les 12 h. la CUP de Biar farà la seua presentació a Biar, a la plaça de l’Ajuntament, tot i que segons els organitzadors es realitzaria a la sala multifuncional de la Casa de Cultura en cas que ploga. L’acte tractarà d’una xerrada en primer lloc per part de dos membres de la formació a nivell local, que després de presentar l’acte explicaran el treball realitzat al poble fins ara així com els objectius i propostes que tenen marcats de cara als propers mesos. En segon lloc, intervindrà David Fernàndez, diputat per la CUP-AE al Parlament de Catalunya, que visitarà la nostra població per participar en este acte, i per últim, intervindrà Jesús Frare, membre de la CUP d’Almàssera (Horta Nord).

Després de l’acte de presentació tindrà lloc un dinar a les immediacions del santuari de la Mare de Déu de Gràcia, per al qual cal reservar al correu de l’Assemblea local ([email protected]) i el seu preu serà de 6 €.

La CUP a Biar

Segons els seus responsables el treball de constituir la CUP es va iniciar a l’agost de l’any passat i fins ara s’ha realitzat per una part “un treball d’acostar la política al poble” mitjançant la realització de vídeos on s’explicava el Ple Municipal des del mes de setembre fins l’actualitat, on la formació ha decidit començar a fer una crítica donant la seua opinió, com també l’organització de l’acte del dia 3 de desembre que va reunir més de 50 persones i “va suposar el tret de partida per reivindicar la necessitat del retorn del servei d’urgències 24 h. a Biar, així com va donar pas a la creació de la Plataforma”, com també “la realització de diverses propostes dins la Plataforma”.

Des de la CUP de Biar també s’ha realitzat diversos comunicats, amb motiu de l’aprovació dels Pressupostos Municipals, on reclamaven uns Pressupostos participatius, altre comunicat pel que fa a la reobertura del servei d’urgències 24 h., o pel que fa a donar la seua posició sobre la reforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs. Actualment el col·lectiu local intenta organitzar una Assemblea d’Aturats i aturades, sobre la que ja es va fer un acte públic el passat 21 de març, “tot sense deixar altre treball de banda”, segons els seus responsables.

Val a dir que la CUP no descarta presentar la seua candidatura a les properes eleccions locals de maig de 2015.

La CUP

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) és una entitat configurada com a organització política assembleària, la CUP defineix “els Països Catalans com el seu àmbit de treball” i partint de l’àmbit municipal, així com autonòmic i europeu quan si es fa escaient aposta “pel dret d’autodeterminació per aconseguir una societat més justa, ecològicament sostenible, territorialment equilibrada i no patriarcals”.

La CUP es diferencia dels partits polítics tradicionals en el fet que “totes les decisions del partit les prenen els militants i no els càrrecs electes de cada partit, aplicant així la democràcia directa”. A través dels seus regidors i regidores, i alcaldes, així com dels tres diputats/des al Parlament de Catalunya, la CUP aplica al Ple Municipal dels Ajuntaments i al Parlament les decisions preses pels seus militants a l’Assemblea Municipal. Alhora, aposta per la “promoció el teixit associatiu i els moviments socials de les viles i ciutats” i denuncia els alts sous que cobren els polítics professionals cedint una part del seu sou a l’Assemblea Municipal. Actualment té presència a una vuitantena de municipis de Catalunya i del País Valencià, “amb la intenció de tenir-ne a la totalitat dels Països Catalans en un marge de temps curt.”

CUP Biar

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa