Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de La Nucia amb una actitud ‘dèspota’, derroca la nau d’un regidor de l’oposició
RedactaVeu / La Nucia

Enmig de la indignació dels propietaris i dels veïns de La Nucia, ahir, aquesta localitat, va viure un altre episodi de despotisme per part de l’alcalde popular Bernabé Cano.

En el punt de mira d’aquest polític està el regidor del CDL, Ángel Ferrer, qui junt al seu germà Juan, van alçar una estructura per a emprendre un negoci agrícola. Com va explicar a la Veu Ángel Ferrer, “aquesta acció de l’alcalde és la de ‘donar suport a l’emprenedor’. És lamentable que, amb l’argúcia legal que la llicència d’obres està caducada, ens enderroquen aquest projecte”.

“L’alcalde ha actuat de forma dèspota i amb una premura exagerada, ja que cal tenir en compte, que encara tenim dos mesos per a recórrer la demolició i ja estan ací les màquines”.

I és que a ningú se li escapa que, els 13 regidors de l’equip de govern estan passant pel jutjat de la Vila-joiosa, per a declarar com a imputats per mantindre en plantilla els 23 funcionaris d’una oposició arreglada i anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia. L’alcalde xafa així l’accelerador, davant la seua més que previsible inhabilitació.

Ángel Ferrer, enfonsat en veure com la màquina començava a destruir el que tant els havia costat, va assenyalar que “confie plenament en la justícia. El que passa és que, quan ens donen la raó, seran els veïns qui paguen amb els seus impostos la indemnització d’aquest esperpent”.

Cal recordar que aquesta nau tenia llicència d’obres i el permís de la Conselleria, i l’article 198 de la LUV no especifica en cap moment que s’haja de derrocar una obra per caducitat de la llicència.

D’altra banda, en personar-se els tècnics municipals amb un nodrit grup de policies locals i agents judicials de la Guàrdia Civil, es van negar a mostrar l’expedient i el projecte de demolició. L’assessor urbanístic “va jugar” amb el propietari i el seu lletrat enviant-los a l’Ajuntament perquè vegeren la documentació.

Una vegada allí, l’administrativa els va dir que la tenien a l’enderrocament, una acció kafkiana d’aquest funcionari qui, amb actitud fanfarrona, es va encarar amb el lletrat i els propietaris.

Ángel Ferrer abans de la demolició

D’altra banda, segons ha pogut saber La Veu, en el Col·legi d’Arquitectes no tenien constància que s’haguera visat el projecte de demolició.

Segio Benito, president provincial del CDL, es va mostrar “al·lucinat” pel nivell de caciquisme desplegat a la Nucia. “Fa vergonya comprovar com es permet a un alcalde del PP actuar amb tal impunitat, en un exercici desmesurat de desviació de poder, endollant a qui li done la gana, desoint les sentències del Tribunal Superior de Justícia i perseguint aquells que s’atreveixen a denunciar-lo”.

Ara, només cal esperar que la justícia actue i que pose a cadascú al seu lloc. Finalment, la demolició de la nau, ha sigut valorada per l’Ajuntament en 67.000 euros que, en principi, han de pagar els propietaris. La nau ha costat 60.000 euros.

Ángel Ferrer, davant aquesta situació, vol denunciar l’assetjament i els intents d’atemoriment que està sofrint, només per haver denunciat, per complir amb la seua obligació com a regidor. Un incompliment reiterat per part de l’alcalde i el seu equip de govern d’unes sentències del TSJ valencià, la qual cosa, al seu entendre, és una il·legalitat.

Ací l’acord de la Junta de Govern Local amb els seus argument per la demolició.

Comparteix

Icona de pantalla completa