Diari La Veu del País Valencià
El Monestir de Santa Clara de Xàtiva necessita una rehabilitació perquè es puga visitar
RedactaVeu / Xàtiva

El regidor Ignacio Reig recorda que al gener passat es va sol·licitar per escrit a l’empresa fer una visita al monestir, visita que no es va autoritzar fins a mig any després, el 28 de juny “amb un comportament clarament dilatori de l’empresa i amb la complicitat del govern del PP”, i a més “amb conductes de censura perquè es va prohibir accedir amb càmeres fotogràfiques”. Davant aquesta actitud Reig ha lamentat que el regidor d’Urbanisme, Vicente Parra, “abans que preservar aquest BIC perquè siga gaudit pels ciutadans, prefereix defensar els interessos particulars de l’empresa ORDISA”.

L’edil socialista ha recordat que el govern del PP de Rus “va deixar que aquest edifici del segle XIV el comprara una empresa privada, ja que no va exercir el dret de tempteig que tenia l’Ajuntament, malgrat anunciar abans de les eleccions que tenia un ‘as a la mànega’”. Cinc anys després l’edifici, amb quasi 700 anys d’història, “pateix una deterioració evident en façanes i teulades i, incomplint la Llei de Patrimoni, l’edifici està tancat sense poder-se visitar”. Davant aquesta situació el PSPV exigeix a l’ajuntament perquè inste als propietaris a mantenir el monestir, “i si l’amo no ho fa, ha de fer les tasques i passar-li el càrrec al propietari”.

Els socialistes recorden que ja es va presentar una proposta d’aquestes característiques per a protegir l’edifici històric a l’octubre de 2011, moció que va ser rebutjada pel PP.

Ubicació per a ‘El Sant Sopar’

D’altra banda des del PSPV s’ha proposat que, després de la renovació de cessió al Museu Municipal del quadre ‘El Sant Sopar’, pintat per Vicente López al segle XIX, es retorne a la paret original del refetor on va lluir durant 200 anys, i que en compliment de la llei es puga visitar l’edifici almenys els dissabtes al matí.


Comparteix

Icona de pantalla completa