Diari La Veu del País Valencià
1.165 docents són desplaçats o suprimits dels seus centres i passen a ser interins
EFE / València

Segons el STEPV, la Conselleria d’Educació ha publicat les llistes dels funcionaris de carrera que han sigut desplaçats o suprimits, i que han de sol·licitar una nova plaça entre divendres i dilluns.

“Les llistes publicades deixen un resultat de 1.165 docents desplaçats o suprimits, 676 en el cos de professors i en la resta 489”, han explicat.

Segons el sindicat, durant aquesta setmana s’han celebrat els actes d’adjudicació d’aquest professorat als propis centres en ocasió de vacant, “però ha sigut un nombre mínim el que ha pogut recol·locar-se”.


STEPV ha recordat que l’any passat “es van suprimir els llocs de 301 mestres i 461 docents de secundària, un 35 % menys que enguany”.

Les 1.165 places que ocupe aquest professorat es restaran a les quals s’adjudicaven al professorat interí, la qual cosa provocarà, segons STEPV, que més de mil docents interins “no tindran vacant per al curs que ve i s’han de sumar a les més de 4.500 places retallades des de 2010”.

El professorat desplaçat és aquell docent dels cossos de secundària que no té horari suficient al seu centre i està desplaçat provisionalment per a un curs escolar a un altre centre, però que conserva la seua destinació definitiva al centre del qual ha sigut desplaçat.

En canvi, el docent suprimit és aquell que ha perdut definitivament la seua destinació per falta d’horari complet, ha explicat el sindicat.

Vacants supressions i desplaçaments per a adjudicació telemàtica

Cos de mestres

Cossos de secundària

Comparteix

Icona de pantalla completa