Diari La Veu del País Valencià
L’Institut de Filologia remet al PP un estudi sobre els orígens del valencià
EFE / Alacant

En la seua proposició no de llei, el PP demana a la RAE que reconega al valencià “la seua categoria de llengua o idioma propi dels valencians” i no figure com una varietat del català.

La redacció d’aquest informe i la seua remissió al Grup Popular ha sigut donada a conéixer hui pel rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, després de presidir en aquest Campus una reunió del Consell General de la Xarxa Vives, entitat que agrupa 21 universitats dels territoris de parla catalana.

Preguntat per la citada iniciativa del PP en Les Corts, Palomar ha respost que la Xarxa Vives està analitzant-la, encara que ha afegit que aquesta institució considera “que no és el moment oportú per a dur-la a terme”.

Universitats de parla catalana advoquen per una política vertebral de beques

Les 21 universitats dels territoris de parla catalana adscrites a la Xarxa Vives han mostrat hui el seu rebuig a qualsevol desigualtat que impedisca l’accés acadèmic i han demandat una política vertebral de beques.

“En un moment com l’actual -en al·lusió a la crisi econòmica- la política de beques és molt important”, ha afirmat el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, que des de hui assumeix la presidència de la Xarxa Vives.

A la reunió han assistit, entre altres personalitats, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i el de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, Isidor Marí, així com el director general d’Universitats de la Generalitat Valenciana, José Miguel Saval.

La Xarxa Vives d’Universitats està formada per centres de Catalunya, País Valencià les Illes Balears, les comarques del sud de França on es parla català, Andorra i part de l’illa de Sardenya (Itàlia).

Palomar ha afirmat que “aquesta associació contribueix al desenvolupament econòmic d’una àrea d’influència que traspassa fronteres”.

Després de la reunió, els assistents han homenatjat al lingüista Joan Veny i, a títol pòstum, a l’anterior rectora de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Montserrat Casas.

Comparteix

Icona de pantalla completa