Diari La Veu del País Valencià
Continua l’abús d’algunes ETTs en el sector de la recol·lecció de cítrics
RedactaVeu / València

Des de la UGT s’ha denunciat en diverses ocasions l’abús que cometen les Empreses de Treball Temporal en aquest sector, “on hem denunciat casos d’infracotització, és a dir d’un frau a la Seguretat Social, ja que aquestes empreses no satisfan les cotitzacions, tant en dies com en quantitats, dels treballadors que subcontracten. Així, algunes ETTs no compleixen el que s’estipula en el conveni col·lectiu, sobretot entre persones immigrants, els que desconeixen els seus drets”.

Cal recordar que en el transcurs de les dures negociacions del conveni col·lectiu del sector de recol·lecció de cítrics, que van tenir lloc fa dos anys, la Direcció general de Treball, Cooperativisme i Economia Social, es va comprometre a garantir el control del frau en l’ús de les Empreses de Treball Temporal.

No obstant açò, a l’actual director, Rafael Miró sembla “no importar-li aquest compromís, ni el frau que estan suportant centenars de treballadors del sector de recollida de cítrics, ja que no ha reunit la taula tripartida per a informar del resultat de les denúncies presentades, ni per a acordar propostes conjuntes d’actuació contra aquesta vulneració dels drets, ni contra el frau a l’administració pública”.

Per a la FITAG-UGT-PV cal perseguir el frau sempre, però encara més en temps de recessió, doncs resta ingressos a l’Estat, sense oblidar que “impedeix als treballadors i treballadores del sector accedir a prestacions i salaris adequats al seu treball”.

La FITAG-UGT-PV porta des de principis d’any sol·licitant la convocatòria d’una reunió entre les parts i l’administració i el Director de Treball, Cooperativisme i Economia Social, Rafael Miró, ha donat la callada per resposta.

Comparteix

Icona de pantalla completa