Diari La Veu del País Valencià
Compromís presentarà al Congrés una PNL per a la construcció de l’estació intermodal d’Alacant
El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, presentarà una Proposició No de Llei (PNL) “per a que el Ministeri de Foment, junt a la Conselleria d’Infraestructures i l’Ajuntament d’Alacant, treballe per a construir en el menor temps possible una estació intermodal que solucione les mancances i deficiències que es registren actualment en el transport públic i garantisca un servei de qualitat”.

Baldoví ha realitzat estes declaracions després de reunir-se hui amb la plataforma veïnal Renfe, una trobada en la que també ha estat present el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, i el portaveu local, Tomàs Mestre.

El diputat de Compromís ha indicat que “la construcció d’esta infraestructura és fonamental per integrar el trànsit ferroviari i la capçalera de les línies d’autobusos, taxis i tramvies, doncs en l’actualitat l’estació de tren i la d’autobusos es troben separades per prop d’un quilòmetre, mentre que la distància entre l’estació de tren i la parada de tram d’Estels és de prop de 600 metres”.

“La situació actual evidencia, per tant, la necessitat de posar en marxa esta promesa estació intermodal en un municipi de la importància turística d’Alacant, ja que esta ciutat porta molt de temps veient com les obres estratègiques que s’havien projectat han acabat en un simple pegat amb el que han perdut tot el seu valor”, ha destacat.

Alhora, Joan Baldoví ha recordat que “Compromís ja va registrar fa uns mesos esta PNL a Les Corts Valencianes i va ser recolzada per tots els grups parlamentaris, de manera que ara esperem també el suport de tots els grups al Congrés”.

D’altra banda, el diputat de Compromís-Equo ha assegurat que “preguntarem també al Ministeri de Foment pel soterrament de les vies del tren, unes obres bàsiques per a la mobilitat i cohesió d’este municipi, que romanen paralitzades en estos moments i que volem saber quan està previst que es reinicien, així com la supressió del pas a nivell, ja que és intolerable que esta infraestructura que separa la ciutat es mantinga i, per tant, és urgent la seua eliminació”.
Baldoví ha destacat que “en les nostres preguntes al Ministeri inclourem, per descomptat, una que faça referència a la construcció del gran parc central, una obra que els diferents governs porten anys prometent, però que no sabem ni quan es farà ni amb quina superfície”.

Compromís per Alacant

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa