Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva – Factures amb 90 dies de retard per al seu pagament
l’ajuntament torna a acumular més de 300.000 € en factures amb 90 dies de retard per al seu pagament

Reig: “en l’últim trimestre s’ha multiplicat per sis la quantitat de factures que porten més de tres mesos pendents de ser abonades”

El govern del PP de Xàtiva torna a incomplir la llei contra la morositat de les administracions públiques en veure com es disparen la quantitat de factures que tenen més de 90 dies de retard per ser pagades, i que ja arriben als 304.385 €. Els socialistes denuncien que en tres mesos han passat de 4 a 29 les factures que no compleixen la legalitat “fruit d’anys de descontrol i irresponsabilitat en la despesa”, segons ha denunciat el regidor Ignacio Reig.

En concret els socialistes alerten d’una factura de la constructora FCC,S.A. de 189.200 euros, corresponent encara a les obres del CCX, inaugurat poc abans de les eleccions municipals. La resta de factures pertanyen a GIRSA, que reclama 115.000 euros per l’explotació de l’ecoparc fins a desembre de 2013, quan va passar a dependre del Consorci de Residus.

Altres factures, com les quals reclama la junta liquidadora de la Constructora Llanera,S.A., no figuren en aquesta relació ja que en principi l’Ajuntament es nega a reconèixer aquest deute.

Pel que fa al total de les factures pendents a 31 de març de 2014 se situen ja en 2.351.510 euros, en la mitjana dels últims trimestres.

Préstecs del Pla Montoro

D’altra banda els socialistes es mostren molt preocupats per l’imminent inici dels pagaments corresponents als préstecs del Pla Montoro dels quals de moment només s’han pagat interessos. Ignacio Reig ha advertit que “amb els números actuals és inviable l’amortització dels préstecs perquè l’alcalde confiava en el FLA (Fons de Liquiditat Autonòmic) però de moment i malgrat les fotos amb Fabra, no hi ha cap cobrament significatiu que alleuge la liquiditat de l’Ajuntament”.

Des del PSPV també adverteixen del perill que suposaria allargar els préstecs del Pla Montoro de 10 a 20 anys, fins a juny de 2032. Reig ha criticat la gestió del PP afirmant que “són incapaços de saldar el desorbitat deute que ells mateixos han generat. Es pot donar el cas que estiguem pagant les festes i sobrecostos d’Alfonso Rus dels anys 2005 a 2008 fins a Juny de 2032, la qual cosa deixa sense marge algun per a fer inversions o plans de reactivació econòmica que generen ocupació. Eixa va a ser la vertadera herència de Rus”.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa