L'Alcúdia festejarà l'Entrà de la Mare de Déu de l'Oreto

6 setembre 2016 01:00h
Dimecres 7 de setembre L'Alcúdia festejarà l'Entrà de la Mare de Déu de l'Oreto


L'esmorzar popular, la Cavalcada del Pito i el Dinar de Germanor de l'Associació de Pensionistes i Jubilats entre les activitats de les Festes Majors 2016 de l'Alcúdia
 
El dimecres 7 de setembre, l'Alcúdia celebrarà la tradicional Entrà de la Mare de Déu de l'Oreto, patrona del poble. El festeig començarà a les 6.30 de la vesprada a l'Hort de Manus i finalitzarà a la Plaça del País Valencià on els personatges del Pregoner, el Pelegrí de Montagut i Maria, interpretats per José Ramón Boix Serrano, Rafa Marínez Salvador i Ana Boix Hernández, respectivament, realitzaran l'Acte de Donació de la Imatge de la Verge on recitaran els tradicionals parlaments escrits per Inocenci Signes, i que cada any, des de 1955 emocionen a tots els alcudians i alcudianes.
 
 
La cercavila estarà acompanyada també per diversos grups locals com "els cabuts i gegants", comparses de "Pastorets", "Els Negrets", "tabalers i dolçainers", "Carxofa", "Els tornejants i Dansadors", "Arquets" i els grups de dansa, entre d'altres. A més a més d'alguns alumnes del col·legi Batallar que actuaran com porta-penons.
 

L'Alcúdia continua en festes omplint els carrers d'activitats per a grans i menuts. El diumenge dia 4 es va celebrar l'Aplec de cassoles d'arròs al forn que any rere any organitza l'Associació de Dones de l'Alcúdia i que enguany va tenir com a jurat als membres de l'Alcúdia Gastronòmica. El dia anterior l’Associació d’Ames de Casa Tyrius, va celebrar un gran esmorzar popular a la Plaça del País Valencià. De vesprada va ser el torn de la divertida i sorollosa Cavalcada del Pito on les carrosses ben engalanades van recórrer els carrers del poble. A la nit els més joves van gaudir de l'espectacle del grup Space Elephants. Música, llums i molta festa que convidaven a ballar fins ben entrada la nit.
 

El dilluns 5 les carcasses donaren l'eixida a la comitiva que recollia al matrimoni homenatjat d'enguany, Bernat Trescolí Palop i MªDolores Soriano García, per anar al tradicional Dinar de Germanor de l'Associació de Jubilats i Pensionistes.


 
next