Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana al PP que pose fre als seus monstres de la batalla per la llengua
RedactaVeu / València

Carmelina Pla ha recordat al PP que els seus “vells fantasmes del passat ara s’han radicalitzat”, i ha lamentat que hagen obert una “batalla que ja estava tancada”.

Segons la dirigent socialista, alguns radicals estan demanant des de dins del PP “acabar amb la Acadèmia Valenciana de la Llengua”, una institució que es va crear en temps de l’expresident Eduardo Zaplana i que és l’encarregada de determinar i elaborar la normativa lingüística del valencià i, per tant, és l’òrgan competent en la matèria.

Segons Carmelina Pla, el PP “està fent de nou un ridícul espantós amb aquest espectacle per a tapar les seues vergonyes de corrupció, per a tapar la seua nefasta gestió que ens ha portat a xifres escandaloses de deute o per a tapar la incapacitat que tenen per a solucionar els problemes dels valencians”.

Ha lamentat que són incapaços de fer front a les dades de l’atur, de reclamar i apostar per un nou model de finançament, defensar infraestructures necessàries com el Corredor Mediterrani o garantir la sanitat i l’educació pública i, no obstant açò, “es dediquen a llançar cortines de fum amb temes molt seriosos i demostren el poc respecte que tenen a les institucions valencianes”.

Per açò, ha exigit a la direcció del PP que “actue immediatament per a parar aquesta situació que ells mateixos han creat i que ara tenen completament descontrolada” i ha insistit que el PP “ha de respectar el criteri de les institucions valencianes, creades democràticament, com l’AVL i acabar amb els radicals que tenen entre les seues files”.

Comparteix

Icona de pantalla completa