Diari La Veu del País Valencià
Denuncien davant el Síndic de Greuges el bloqueig a les ajudes a dones maltractades
RedactaVeu / València

López Barceló ha criticat que el Consell haja aprovat una llei, aprofitant la jornada contra la violència de gènere, però després no haja promulgat el reglament que contempla la quantia i els requisits per al pagament de les ajudes a les dones víctimes de violència de gènere, tal com indica l’article 55 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre.

“Un retard de més de 8 mesos resulta inacceptable i incomprensible i només pot respondre a la manca de voluntat política i desídia de la Conselleria de Benestar Social”, ha declarat la parlamentària autonòmica.

López Barceló ha recordat que el Consell va defensar el caràcter urgent del Fons d’Emergència que preveu la Llei i que es va aprovar com una partida concreta de 200.000 euros en els pressupostos de 2013. La parlamentària presentà una pregunta a la consellera Sánchez Zaplana en la qual demanava informació sobre el grau d’execució d’aquest fons, i la consellera respongué que encara s’estava elaborant l’esborrany.

“Ara comprovem clarament com era un simple recurs propagandístic per a amagar la seua escandalosa inacció davant el gravíssim problema de la violència de gènere”.

López Barceló afegeix: “la situació de bloqueig de les ajudes és suficientment greu com per a denunciar-ho davant el Síndic”, ha afirmat la diputada, que no entén “com és possible que es tarde tants mesos a redactar un esborrany sense el qual no arribaran les ajudes mai”.

Comparteix

Icona de pantalla completa