Diari La Veu del País Valencià
Cultura es torna a inhibir respecte a la vila romana de Viver
Cultura es torna a inhibir respecte a la vila romana de Viver i no dóna compte si l’empresa va fer les actuacions a les quals estava obligada.

El diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella, va demanar explicacions, per mitjà d’una pregunta escrita, a la Consellera de Cultura, que explicara la inhibició de l’administració en protegir i posar en valor la vila romana del segle II trobada al municipi de Viver.

Segons exposava Pañella, en una resposta escrita anterior, la Consellera , respecte la troballa de les restes arqueològiques de vila romana del segle II, així com una torre vigia d’origen medieval al municipi de Viver, , va explicar que quan van aparèixer aquestes troballes, es va obligar a la realització d’una excavació arqueològica i es va instar a l’empresa que estava fent les obres del pla eòlic en la zona, a fer un projecte d’excavació en extensió, i un altre projecte de conservació. Estes accions no es van materialitzar perquè l’empresa va tancar, i ara, al ser un bé municipal, segons la Conselleria s’hauria de buscar des de la corporació la manera de protegir aquest bé, conservar-lo i difondre’l.

Per tot això, Pañella va preguntar per escrit si a pesar d’haver tancat l’empresa adjudicatària de les obres, va començar o fer algun treball en concret abans d’aquest tancament, si coneix la Conselleria si les obres s’ha adjudicat a alguna altra empresa i en eixe cas s’haurien fet assumir les mateix obligacions en aquesta matèria. També es preguntava si d’aquesta resposta es pot concloure que la Conselleria no pensa adquirir cap compromís per protegir i posar en valor aquestes troballes i ho deixa tot en mans de l’ajuntament, i si s’havia rebut cap petició la Conselleria per part de l’ajuntament de Viver en aquest sentit.

La resposta que dóna ara és que “ en el jaciment arqueològic de Ojos del Prado II es va realitzar una excavació que va donar com a resultat la documentació de l’existència de restes arqueològiques i es va delimitar el jaciment amb un georadar, i no es respon a les preguntes formulades. “ ni adquireixen cap compromís, ni informen si pensen col·laborar amb l’ajuntament, i un cop més, la titular de cultura demostra de nou el nul interés en el patrimoni de tots, en este cas, l’arqueològic” ha sentencia PAñella.

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa