Diari La Veu del País Valencià
Els ‘fanalets voladors’ poden causar cremades i provocar incendis
EFE / València

Procedents dels països asiàtics, els també coneguts com ‘ciris flotants’ són pilotes fetes de paper amb una obertura en la part superior i inferior en l’interior de la qual es col·loca una petita flama. D’aquesta forma, l’aire calent generat en el seu interior permet que s’eleven provocant l’efecte de ‘fanalets voladors’ la trajectòria dels quals no està controlada.

La directora general de Comerç i Consum, Silvia Ordiñaga, ha assenyalat que es tracta d’un producte “potencialment perillós que pot provocar cremades i lesions diverses en les persones que es troben a prop, per no poder-se controlar mínimament la seua utilització”.

“A açò se suma el risc d’incendi que impliquen per tractar-se d’una flama sense control, especialment en una zona de risc com és la nostra, així com per als animals que poden ingerir les seues restes”.

Ordiñaga ha explicat que actualment no està autoritzada la seua venda en establiments comercials de l’Estat espanyol, segons el Reial decret 1801/2003 sobre Seguretat General dels Productes, que permet la retirada de qualsevol producte que no supere l’avaluació de riscos que realitzen els inspectors en matèria de Consum.

Ordiñaga ha assenyalat que “aquests ciris ja no es troben a la venda en els comerços, encara que s’ha detectat una proliferació de la venda d’aquests productes de forma ambulant, especialment en zones de costa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa