L'Alcúdia - Fase final del pressupostos participatius

30 novembre 2016 01:00h
ELS PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS DE L’ALCÚDIA EN LA FASE FINAL

Es duplica el número de participants respecte a l’any passat

L’Ajuntament destinarà el 50% de les inversions –uns 250.000 euros- a les propostes votades pels veïns i veïnes de l’Alcúdia

Si l’any passat, el primer dels pressuposts participatius, participaren 303 persones en la fase final del procés, enguany, ja són prop de 700 les persones que han participat, el que suposa una participació elevada que s’incrementarà en els dies finals de la votació.

A través del procés de participació ciutadana “L’Alcúdia decideix”, que l’Ajuntament de l’Alcúdia ha posat en marxa per segon any consecutiu, es pretén conèixer quines són les prioritats dels alcudians i les alcudianes i tindre en compte les seues propostes per a l’elaboració del 50% de les inversions que es realitzen el pròxim any 2017.

Si l’any passat foren 160.000 euros els que l’Ajuntament va destinar als pressuposts participatius, enguany seran 250.000 euros aproximadament els destinats a les propostes més votades pels veïns i veïnes de l’Alcúdia.

Per a Paco Sanz, regidor de Participació Ciutadana, “els pressuposts participatius són una aposta ferma de l’equip de govern i aquest segon any suposa un avanç en la seua consolidació. Aquest procés de presa de decisions entre tots i totes, respecte a les inversions del nostre poble, ens apropa a un model participatiu que la societat està demandant.”
 

En la primera fase del procés es presentaren un total de 66 propostes des de les associacions o persones que vulgueren participar. El Consell d’Entitats Ciutadanes va seleccionar un total de 14 entre les 23 que es consideraren viables, que són les que finalment han passat a votació.

Fins el divendres 2 de desembre les persones que desitgen participar poden fer-lo, per internet, a través de la pàgina web de l’Ajuntament o presencialment a les oficines municipals pel matí i a la Casa de la Cultura per la vesprada.

Cal recordar que en el procés de l’any passat, per als pressuposts de 2016, han sigut 7 les propostes, votades pels veïns i veïnes del nostre poble, que es troben executades o en fase de redacció de projectes.


 
next