Diari La Veu del País Valencià
24 centres de Primària usaran ‘tauletes’ en compte de llibres de text
RedactaVeu / València

La mesura s’implantarà en els grups de 5é d’Educació Primària dels centres autoritzats i posteriorment, en el curs 2014-15 el programa podrà ampliar-se als cursos de 6é de Primària.

El principal objectiu de l’aplicació del programa serà possibilitar l’estalvi econòmic entre les famílies, atès que el cost que suposa l’adquisició de la tauleta serà menor que el de la compra dels llibres tradicionals.

En concret s’estima que aproximadament una família podria estalviar més de 100 euros per fill en la compra dels llibres de text. L’ús de les tauletes preveu a més un immens camp de possibilitats per a motivar l’alumnat, així com per a facilitar el seguiment del rendiment escolar per part del professorat i, fins i tot, dels pares i mares.

El pilotatge que s’engegarà el pròxim curs constitueix una experiència que permetrà avaluar la incorporació en el procés d’ensenyament i aprenentatge del llibre de text digital, així com la seua influència en la millora de la qualitat educativa i en l’èxit escolar de l’alumnat de 5é de Primària.

De moment les 16 editorials que participen en el projecte ja han pujat a la plataforma en línia un total de 68 llibres que estaran a la disposició dels centres. Les editorials col·laboradores en el programa són Grup Anaya, Bromera, Cambridge, Vicens Vives, Aula Planeta, Casals, Digital Text, Edebé, La Galera, McMillan, Oxford O.P, Santillana, SM, Tandem, Pearson i Edelvives.

Així mateix, la Conselleria oferirà al professorat implicat en el programa i a les famílies, una formació específica per al correcte desenvolupament del programa en el mes de setembre, abans de l’inici del curs.

Les tauletes que s’utilitzen hauran de tenir autonomia suficient per a abastar tota la jornada lectiva, i capacitat d’emmagatzematge suficient per a contenir tots els llibres de text digitals.

Comparteix

Icona de pantalla completa