Cal implantar Mòduls de Grau Mitjà a l’Alcúdia

17 desembre 2016 01:00h
L’Ajuntament i les indústries de l’Alcúdia units per implantar Mòduls de Formació Professional a l’Institut.
 
-Ja s’ha firmat el document que es presentarà a Conselleria en el qual les empreses del poble recolzen la reivindicació de l’Ajuntament sobre la necessitat d’implantar Mòduls de Grau Mitjà a l’Alcúdia.
-La prioritat de la Regidoria d’Educació són els Mòduls Metall Mecànica degut a la gran quantitat d’empreses del sector del metall que hi ha a la localitat.
 
Aquesta setmana, al Saló de Reunions del Viver d’Empreses, l’alcalde i la regidora d’Educació firmaren el document en el qual les indústries del poble donen el seu suport a l’Ajuntament, per demanar, a la Conselleria d’Educació, la implantació de Mòduls de Grau Mitjà a l’Institut Els Évols de l’Alcúdia.

Ja fa un any que l’Ajuntament està demanant a la Generalitat Valenciana la concessió de Mòduls de Formació Professional. L’Alcúdia té un gran teixit industrial però, no obstant això, és l’únic poble de la comarca, de més de 10 mil habitants, que no imparteix cap Mòdul de Grau Mitjà o Superior, tot i que compta amb els Mòduls de Formació Professional Bàsica.

Pilar Huertas, regidoria d’Educació, afirma que són prioritat els mòduls de Metall Mecànica, ja que l’Alcúdia és el poble de la comarca que més empreses té al sector de la metal·lúrgia. Aquests indústries demanden també estos mòduls per la necessitat de contractar treballadors del poble qualificats. En l’actualitat, les empreses es veuen obligades a contractar persones d’altres poblacions que abandonen l’empresa, en adquirir experiència, per anar-se’n a altres més prop de sa casa.

A més, a la comarca de la Ribera Alta, no s’imparteix encara cap mòdul formatiu relacionat amb el metall. Per aquest motiu els estudiants sols poden cursar aquests mòduls a altres pobles fora de la comarca, el que els obliga a desplaçar-se cada dia.

Totes aquestes raons són les que presentarà l’Ajuntament a la Conselleria d’Educació, per tal d’aconseguir implantar aquesta formació de Grau Mitjà.

És prioritària la construcció d’un edifici a l’Institut per acollir aquests mòduls. Tot i que el lloc per a col·locar aquestes aules ja va ser assignat, en el moment de construcció de l’Institut, no es va dur a terme.

Amb la implantació d’aquests mòduls, tal i com deia l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, “aconseguirem crear treballadors especialitzats en la rama metal·lúrgica que les empreses no hauran de buscar a altres pobles, i a més, els estudiants, no se n’aniran fora per a estudiar”.


 
next