Diari La Veu del País Valencià
MENUT FESTIVAL, sorpreses i emoció a l’Alcúdia
La primera edició d’aquest festival per a xiquets i xiquetes de l’Alcúdia ha reunit a quasi 800 persones.

Sorpreses com l’aparició de Paco Muñoz a l’escenari han emocionat a tots els assistents.

Aquest cap de setmana, 18 i 19 de desembre, s’ha celebrat el MENUT FESTIVAL a l’Alcúdia. Una festa pensada per als xiquets i xiquetes, que ha concentrat quasi 800 persones.

Nombroses famílies congregades a la Casa de la Cultura, xiquetes i xiquets nerviosos i inquiets esperant l’aparició de Dani Miquel, dels MA·ME·MI·MO·MÚSICS i de la Banda Juvenil de la Filharmònica Alcudiana. Així va començar l’actuació de dissabte, on hi va haver vàries sorpreses. Des de xiquets que no podien reprimir les ganes de ballar amb Dani Miquel i pujaren a l’escenari, fins l’aparició de Paco Muñoz, que va regalar dues cançons a l’auditori i va ser un moment especial, tant per a músics com per al públic, pel que el cantant representa per a la cançó i la cultura popular infantil valenciana. En una entrevista posterior a l’espectacle, Dani Miquel afirmava que “Paco és un referent, és un home que en una època difícil es ficà a fer cançó infantil i l’ha reviscolat, gràcies a ell la tenim.”

I emocionants van ser també les paraules i la cançó –“La Princesa Ratolina”- que Dani Miquel li va dedicar a Manolo Morató, en paraules del músic “una persona d’una genialitat brutal, un mestre en totes les lletres”, a qui, desgraciadament, hem perdut recentment. “Per a mi La Princesa Ratolina és una cançó de mestres, que va d’educar i, per això, de seguida em va vindre al cap el Manolo”, deia Dani.

El diumenge, tot i la pluja, moltes famílies decidiren passar el matí a la Casa de la Cultura, aquesta vegada amb els Tirititeros de Binefar i amb el seu espectacle “Canciones de Titiriteros”. Un matí molt divertit en què el públic va ballar i cantar cançons com Antón Pirulero, ChiChi GuaGua o Milikituli. Fins i tot llançaren globus amb forma d’elefants des del galliner que el públic s’anava passant per tot el teatre, mentre Paco Paricio, veu del grup, cantava Un elefante se balanceaba.

El grup ha compartit escenari amb Dani Miquel i Josep Alcover, un moment molt bonic, on els Titiriteros han tocat també la gaita aragonesa. Una gran actuació d’un grup magnífic que ha rebut el premi a la coherència i al compromís social de la 24 Mostra Internacional de Titelles i també el I Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut, entre d’altres.

“El Menut festival ha començat molt bé,-comentava el regidor de Cultura, Toni Benavent- ha tingut molt bona resposta, la gent ha eixit molt satisfeta i eixa és la millor publicitat de cara a l’any que ve”. D’altra banda, Dani Miquel, vol aprofitar el treball que han fet amb els arranjaments de les cançons per a la banda, Rafa Domènech, Óscar Domènech i Omar Sala i buscarà la manera de poder oferir-lo al públic de nou ja que, segons ell, “un espectacle com aquest enriqueix la nostra cultura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa