Diari La Veu del País Valencià
Llíria – Cal recuperar allò que han pagat indegudament
LLÍRIA QUANTIFICA EN UNS 30 MIL EUROS LA DEVOLUCIÓ DEL CÈNTIM SANITARI AL CONSISTORI

La proposta de Compromís ajudarà a poder recuperar els diners cobrats indegudament a l’ajuntament.

El grup de Compromís, a través del seu portaveu, Paco Garcia Latorre, va proposar en el ple ordinari de març instar l’òrgan municipal competent a que donara les instruccions oportunes als serveis tècnics municipals, econòmics i jurídics, per tal d’estudiar la quantificació de les xifres exactes que es podrien reclamar i la via administrativa de com fer-ho, ja que l’ajuntament de Llíria te una despesa anual en combustible propera als 300 mil euros.

Després d’un laboriós treball de recollir totes les factures que durant els anys 2010, 2011 i 2012 havia generat el consistori en el sortidors de la localitat, la intervenció municipal ha quantificat en uns 30 mil euros la xifra que el consistori podrà reclamar a l’Agència Estatal Tributaria de devolució del cèntim sanitari a través dels corresponents formularis electrònics o en format paper que s’han habilitat a l’efecte per l’administració estatal.

Segons el portaveu de Compromís, d’esta manera l’ajuntament podrà recuperar els diners que indegudament s’han cobrat de les arques públiques per este impost declarat il·legal per part dels Tribunals Europeus des de que va ser aprovat pel Govern de l’Estat. Ara, l’ajuntament es reserva la possibilitat de demandar via responsabilitat patrimonial, els anys cobrats indegudament abans de 2010.

Garcia apunta que esta mateixa reclamació està tramitant-la Cooperativa de Llíria als seus socis i cooperativistes, els quals s’han subministrat gasoil en els sortidors que disposa l’entitat en les instal·lacions dels magatzems que posseeix en la Ctra. Alcubles.

Des de Compromís s’anima als contribuents de la localitat a que formulen les corresponents reclamacions, ja be siga a través de les associacions de defensa dels consumidors o a través de la Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), per tal de fer valdre els seus drets i recuperar allò que han pagat indegudament.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa