Diari La Veu del País Valencià
Cal que la regidora Lorena Zamorano done explicacions
david abad: “ÉS UN ASSUMPTE MOLT GREU SI LA REGIDORA DE RÈGIM JURÍDIC ESTÀ UTILITZANT EL SEU CÀRREC PER A AFAVORIR EL SEU BUFET D’ADVOCATS

David Abad, portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi i arran de les notícies aparegudes en la premsa, confia que la regidora done explicacions clares i convincents sobre la relació del seu treball particular amb la regidoria que ella mateixa dirigeix. “Atés que Lorena Zamorano té les competències de Règim Jurídic —i no d’Esports o de Festes, posem per cas— és ella qui controla tots els plets que té l’Ajuntament i els advocats que es contracten per a defensar-los.”

Compromís ha demanat a l’alcalde que si es convoca una Comissió Informativa per a tractar la qüestió, se li demane l’assistència a José Pascual (ex-gerent de la Fundació Puente de Culturas) i a Juan José Tortajada en representació del Col·legi d’Advocats. “És important que els implicats puguen ratificar, donar la seua versió i aclarir tots els dubtes que s’hi han generat”.

El regidor nacionalista remarca que “La regidora té compatibilitat per a compaginar el treball a l’Ajuntament i exercir com a advocada. Però no és ètic que advocats del seu despatx treballen per a l’Ajuntament. No hi pot haver tracte de favor ni es pot ser jutge i part.”

A principis de la legislatura va ser precisament la senyora Zamorano la que va proposar que es creara una borsa d’advocats i plets de l’Ajuntament perquè tots els lletrats tingueren opció i no hi haguera favoritismes. Ara bé, açò es pot haver convertit en un mecanisme pervers si els seus companys de bufet estan en la roda” —conclou Abad.

Abad indica també que se sent enganyat perquè era Regidor d’Hisenda quan des de diferents regidories, i amb els tècnics municipals, es va optar per iniciar els tràmits de dissolució de la Fundació de Turisme. “Vaig preguntar a la regidora de Règim Jurídic sobre la solvència de l’advocat liquidador que ella mateixa va buscar per encarregar-se de la qüestió, i ara s’ha destapat que era del seu bufet”

Compromís per Alcoi

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa