Diari La Veu del País Valencià
Ombres en la dedicació exclusiva de l’Alcaldessa

Compromís per Alzira veu ombres en la dedicació exclusiva de l’Alcaldessa

Gómez: Venim demanant els darrers plenaris el compliment dels deures de la Sra. Bastidas en referència a la seua dedicació exclusiva com alcaldessa de la ciutat. Les seues absències perjudiquen a l’Ajuntament i a tots els veïns de la Ciutat.

Des de Compromís per Alzira no podem entendre que Bastidas no asistisca quasi mai a les Comissions Informatives prèvies a la sessió plenària de cada mes sent que els regidors del seu govern depenen en la majoria d’assumptes de la posició que ella mateix adopta. És una burla a la ciutadania quan té un alt sou per la seua dedicació exclusiva i, a més a més, no dona una explicació de les seues constants absències.

No es pot entendre que, tenint dedicació exclusiva per a l’Ajuntament l’Alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, no vaja de forma assídua en tota la legislatura a les Comissions Informatives. L’absència de la primera autoritat està creant greus problemes en el funcionament de l’Ajuntament donat que és la responsable directa dels principals assumptes de la Ciutat. En plena crisi econòmica amb una oposició que demana explicacions, Bastidas ha optat per no estar present en las reunions on es tracten els principals temes de la Ciutat.

Des de Compromís per Alzira li hem preguntat i requerit en distintes ocasiones per a que assistisca a les Comissions, agilitze els debats i puga arribar a consensos que eviten la crispació que després vivim en els plens de cada mes. Les absències d’Elena Bastidas suposen que el que es podria avançar en Comissions Informatives, s’hagen de dir en el Ple, suposant més càrrega a les sessions plenàries. Per tant, la culpable del seu allargament no som els grups de l’oposició –tal i com ens retrau l’Alcaldessa contínuament- sino que bona part es deu al incompliment de les seues obligacions com Alcaldessa. Com hem dit abans, en moltes qüestions que es podrien resoldre en les comissions es queden per al plenari perquè els regidors delegats i presidents de les comissions pareix que no poden decidir si abans no consulten a la senyora Alcaldessa.

Alguns exemples clars els tenim a les sessions del mes d’abril. El primer seria el Conveni amb la Diputació per a l’ampliació del MUMA que ara el Sr. Correal ens retrau en un article publicat recentment. L’abstenció de Compromís per Alzira no és perquè no considerem un projecte positiu sino per la falta d’informació de com van a fer-se les coses. No seria la primera vegada que no es fan les coses encara que tingues un conveni signat o s’endarrerisquen durant anys com la nova biblioteca, per exemple.

Un segon exemple és el de la modificació de quasi la meitat de la parcel·la de l’Auditori de Tulell de dotacional cultural a dotacional escolar. Apart que estem en contra d’aquest canvi, en Comissió i Ple no vàrem tindre cap informació sobre els motius d’aquest canvi.

En la última sessió del Ple, des de Compromís per Alzira preguntarem a la Sra. Bastidas si ens podia explicar els motius de les seues reiterades faltes d’assistència a les sessions de les Comissions Informatives. La resposta va ser que “la Presidència de les Comissions Informatives estan delegades en altres regidories. Per aquest motiu – segons ella – no té obligació d’assistir.

Des de Compromís per Alzira ens pareix que la resposta no és de rebut. Podem entendre alguna absència justificada i puntual com pot passar-li a qualsevol persona i, també veiem raonable reunir-se en el seu despatx per a ampliar informació o altres qüestions. Però dir que no té obligació d’assistir quan està cobrant de la ciutat d’Alzira ens pareix un exercici d’irresponsabilitat. A més, la ciutadania alzirenya, com a contribuïdora al pagament del sou de l’Alcaldessa, li pot rendir comptes per no complir amb la seua feina.

Diego Gómez
Compromís per Alzira

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa