Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – Cal aclarir la contractació de serveis jurídics externs
david abad: “¿ÉS ÈTIC QUE ELS COMPANYS DE DESPATX DE LA REGIDORA DE RÈGIM JURÍDIC TREBALLEN PER A L’AJUNTAMENT?”

L’alcalde ha presidit la Comissió Informativa que havia convocat —a petició del PP—, per aclarir la forma de procedir de l’Ajuntament en la contractació de serveis jurídics externs.

En la comissió hi ha hagut nombroses preguntes per part dels grups de l’oposició, algunes de les quals les ha respost la regidora Lorena Zamorano i d’altres l’alcalde.

A Compromís li ha sorprés molt que l’alcalde ha reconegut que per a la liquidació de la Fundación Alcoy Puente de Culturas, i com a president de la mateixa, va ser ell qui va buscar i proposar un company de despatx de la regidora. A més, admet que era sabedor de la seua relació professional amb la regidora i que no va buscar cap altre lletrat per a dur aquest assumpte.

Tant Lorena Zamorano com l’alcalde han volgut posar de manifest que no hi ha hagut irregularitats. Abad manifesta que “des de Compromís entenem que el fet que no hi haja il·legalitats en la contractació d’un lletrat, company de despatx de la mateixa regidora no vol dir que siga una pràctica moralment acceptable. És èticament discutible que precisament a lletrats que comparteixen despatx amb la regidora de Contractació i Règim Jurídic, se’ls encarregue la defensa de plets de l’Ajuntament.”

D’altra banda l’Ajuntament va firmar un Conveni de Col·laboració amb Col·legi d’Advocats en setembre de 2011, que tenia un any de vigència i que no s’ha tornat a firmar. Per tant, estem fora de conveni.” Es curiós que ni la regidora de Règim Jurídic ni ningú del govern no se n’havia adonat” —comenta Abad. La regidora ha esmentat que des de la firma del conveni amb el Col·legi d’Advocats només hi ha hagut 5 o 6 casos (de més d’un centenar) en què s’ha recorregut a la roda establerta.

Finalitza el Portaveu: “En la Comissió ha quedat clar que es van fer 3 encàrrecs als companys de despatx de la regidora: per a la liquidació de la Fundación Alcoy Puente de Culturas (febrer de 2012), per a la reclamació dels danys del C/Calderón (desembre de 2012, tot i que l’advocat hi va renunciar en febrer de 2014, any i mig després, perquè no estava convençut que hi prosperara) i per les expropiacions de terrenys a la Vaguada.”

Compromís per Alcoi

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa