La línia d’alta tensió entre Morella i Almassora tindrà un ‘brutal’ impacte

Les torres elèctriques de 70 metres d’altura superaran el campanar d’Alcalà
16 juliol 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló
 
El diputat de Compromís, Juan Ponce, va preguntar per les accions que havia emprés el Consell, atenent que aquestes grans torres de 70 metres d’altura (per fer-se una idea, més altes que el campanar d’Alcalà, el més alt de les comarques del Nord), amb tallafocs als seus voltants de 50 metres travessaria de dalt a baix les comarques del Nord.
 
Concretament, el diputat verd va preguntar quines condicions tècniques havia imposat la Consellera, que havia participat segons respostes anteriors en la fase d’informació pública i consultes de l’Informe de Sostenibilitat Ambiental (ISA) del Pla, per mitjà d’un informe de 12 d’abril de 2011.
 
Segons la Consellera, a més de desmantellar l’actual línia entre Morella-La Plana una vegada entre en funcionament la nova instal·lació, es marquen una sèrie de mesures per evitar els impactes en vies pecuàries (en especial la Via Augusta), llits de rius, zones de nidificació d’aus i de vegetació d’alt valor ambiental, s’ha de fer un estudi exhaustiu sobre accessos, i un de detall de les zones de nidificació d’avifauna.


Tinença de Benifassà
 
També s’han d’ajustar les necessitats d’obertura de carrers de seguretat, mesures de prevenció en terreny forestals, evitar l’afecció de punts d’aigua no permanents i tolls temporals, i l’afecció sobre coves i avencs, equips especials per evitar emissió de gas a l’atmosfera, gestió per empreses autoritzades dels residus de les obres d’execució, restauració de terrenys afectats, programes de vigilància ambiental, etc. Tot plegat, “demostra un cop més el gran impacte sobre el territori, d’una ‘autopista elèctrica’ de la qual l’economia castellonenca no traurà cap benefici”.
 
Compromís “ha vingut lamentant el paper passiu del Consell sobre un projecte de tant gran impacte, malgrat això, les condicions mínimes que ha imposat el Consell ja corroboren aquest impacte”.

Descargas

next