L'Alcúdia - Actuació per evitar una nova proliferació de la processionària

3 gener 2017 01:00h
L'AJUNTAMENT HA ACTUAT EN EL PARATGE DEL CORRAL DE RAFEL PER ELIMINAR NIUS DE PROCESSIONÀRIA.

La processionària del pi, una plaga perillosa a les persones i que pot provocar la mort dels pins joves s'havia estés per la zona recentment repoblada del Corral de Rafel. Per tal de fer front de manera efectiva l'Ajuntament ha contractat els serveis l'empresa local Refor que s'ha fet càrrec de tallar tots els brots afectats i la posterior incineració dels capolls.

Gemma Pina, regidora de Parcs i Jardins, ha explicat que "Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, ens havia informat de la presència de la processionària en el paratge del Corral i ha sigut necessària una intervenció ràpida abans que els cucs isquen dels capolls" i ha afegit que "no ens hem limitat a actual sols en el corral, també en la urbanització Ismael Tomàs, en les redones del Camí de la Muntanya i la finca de la Creueta entre altres".

La retirada dels capolls en aquest moment és fonamental per interrompre el cicle vital de l'insecte, ja que, en poques setmanes, els cucs abaixen dels pins i s'enterren per transformar-se en papallona i iniciar un nou cicle. Per evitar una nova proliferació de la processionària s'han previst tractaments preventius al llarg de l'any en els moments en què els tècnics han indicat que són més efectius. 
next