Diari La Veu del País Valencià
Llíria – Programa escolar ‘anem a la piscina’
COMPROMÍS PROPOSA IMPULSAR EN LLÍRIA EL PROGRAMA ESCOLAR “ANEM A LA PISCINA”

Vallivana Murgui: “Esta activitat està desenvolupant-se al Col·legi Sant Miquel amb una bona acollida de pares, alumnes i professorat”.

Segons la regidora de Compromís per Llíria, Vallivana Murgui Ortega, el projecte educatiu “Anem a la piscina” naix des de la necessitat de renovar i reformar el currículum de l’àrea d’Educació Física que conforma una part fonamental dintre del gran objectiu de l’educació que és intentar capacitar i desenvolupar íntegrament a l’alumnat.

La societat demanda un sistema educatiu amb una qualitat d’ensenyament per a la qual cosa fan falta recursos adequats, integració de nous continguts i propostes de noves alternatives. Per tal motiu, des de el CEIP Sant Miquel van encetar aquesta nova tasca aprofitant unes instal·lacions tan útils com la piscina coberta que tenim a la localitat.

Per a Vallivana, les activitats aquàtiques poden oferir als alumnes unes possibilitats educatives, recreatives, d’exercici i diversió a la vegada que suposen una alternativa al treball de les programacions més convencionals que fins ara es mantenen a les escoles, sense que això vulga dir que aquestes no siguen vàlides. És lògic que s’intente evolucionar i ensenyar coses noves, experiències innovadores i motivants que puguen acomplir les mateixes funcions i objectius educatius o d’altres nous però canviant els continguts. Tanmateix, no es deu permetre que cap xiquet puga sofrir cap perill vital per por al medi aquàtic.

Aquest projecte, apunta la Regidora de Compromís, que ja està més que consolidat amb més d’una dècada de desenvolupament al CEIP Sant Miquel, sols s’efectua a un col·legi de la localitat essent finançant pel mateix centre educatiu.

Debut a la bona acceptació del projecte i la valoració tan positiva de l’alumnat, pares i docents d’aquest centre, des de Compromís entenem que des de l’Ajuntament de Llíria es tindria que promoure aquesta activitat entre tots els col·legis de la localitat.

Per aquesta raó la Coalició Compromís ha proposat que l’Ajuntament de Llíria i la seua Regidoria d’Esports impulse la iniciativa “Anem a la piscina” entre els escolars i col·legis de la localitat. Per açò caldria dirigir les gestions entre la gerència de la piscina municipal i els escolars, el que inclouria facilitar les instal·lacions així com una dotació econòmica per al desenvolupament de l’activitat.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa