Dissabte 14 de gener

A les 12h, coincidint amb la lluna vella de gener, eixida en carro des de l’ermita de Sant Antoni, per a collir la canya del Pont de Maria que encendrà la traca quilomètrica del dia de la Mare de Déu. Col·laboren els festers de Sant Antoni i la Colla la Rosca.

Presidirà la comitiva la corporació municipal i la pregonera del 2016, Anna Serrano, acompanyats de tabal i dolçaina. Se seguirà el següent recorregut: Ermita, Pintor Vergara, Santa Bàrbara, camí de la Muntanya a buscar el barranc de Benimodo. S’hi pot afegir a l’eixida tot aquell que vulga en bicicleta.

A la tornada es deixarà la canya a l’Hort de Manus, perquè s’asseque durant tot l’any, on també es cuinarà una paella per als assistents.

A les 19h,correfoc des de l’ermita de Sant Antoni fins a la plaça del País Valencià, a càrrec dels Dimonis Enroscats.

A continuació, tradicionals Danses de Sant Antoni a càrrec del Bolero Grup de Danses, des de la plaça del País Valencià fins a l’ermita, on s’encendrà una foguera. Esteu convidats a ballar tot el poble.

En acabar, sarau de música tradicionalen l’entorn de l’Ermita, organitzat pel Bolero Grup de Danses.

A partir de les 21h, a l’encreuament dels carrers d’Ausiàs March i del Camí Vell d’Alzira (davant de la Torreta), tradicional foguera de Sant Antoni, a càrrec dels carreters i festers de Sant Antoni.

A continuació, torrà popular. Els festers de Sant Antoni obsequiaran els assistents amb pa i cansalà que podran torrar en les diferents fogueres que s’encendran a l’efecte. Cal dur-se les graelles i, qui ho desitge, embotit i beguda.

Diumenge 22 de gener

A les 11’30h, missa de Sant Antoni a l’Ermita. A les 12’30h, a la plaça del País Valencià, globotada a càrrec dels Dimonis Enroscats. A continuació, tradicionalcercavila de cavalleries per l’Avinguda i desfilada dels animals i benedicció a la porta de l’ermita del sant.

Comparteix

Icona de pantalla completa