Diari La Veu del País Valencià
STEPV dóna suport a la concentració del CEIP Blasco Ibáñez d’Elx

RedactaVeu / València.

L’Associació de Mares i Pares del C.P. Vicente Blasco Ibáñez d’Elx han viatjat en autocars aquest matí fins a la Conselleria d’Educació, a València, per a protestar contra la desmesurada retallada de nombre de docents en aquest centre educatiu. Amb l’eslògan “Naufragi de l’educació pública”, tant xiquets i xiquetes així com els pares i mares han reivindicat que “es revise l’excessiva eliminació de professionals docents, donat a més que és un col·legi de Projecte d’Immersió Lingüística (PIL) on els nens aprenen des de l’inici a integrar-se en valencià”.

Les famílies s’han disfressat com a “nàufrags” d’una educació que l’actual govern està provocant que no siga de qualitat per totes i tots amb les seues polítiques de retallades.

Les mares i pares se senten enganyats per la Conselleria d’Educació perquè la majoria d’ells van optar voluntàriament per aquest projecte d’immersió pel valencià i ara la Conselleria retalla l’esmentat projecte i deixa a mig fer als alumnes en aquesta educació bilingüe, abandonant tota la tasca realitzada durant molts anys en el centre.

Aquesta acció s’enquadra en un conjunt de reivindicacions que realitza el col·legi públic on amb les noves retallades es veurà afectat a partir del proper curs amb 5 docents i mig menys, un nombre exagerat de professionals tenint en compte que aquest centre duu a terme el Projecte d’Immersió Lingüística de Valencià.

Representants de STEPV han acompanyat al centre en aquest viatge fins a la porta de Conselleria per a donar suport a les famílies i al professorat afectat per les retallades i anima a la resta de centres docents a mantindre i incrementar la mobilització de tota la comunitat educativa per mantindre una escola de qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa