Diari La Veu del País Valencià
Un pas més per aconseguir els cicles formatius a l’Alcúdia
Aquesta setmana una representació de l’Ajuntament de l’Alcúdia i de l’IES Els Évols s’han reunit amb Marina Sánchez, Directora General de Formació Professional de la Conselleria d’Educació, per ficar de manifest la necessitat d’implantar el Cicle Formatiu de Mecanitzat a l’Alcúdia.

Després de la reunió que mantingueren el mes passat l’Ajuntament i les indústries del sector mecànic de la localitat, on es va signar un document en el qual aquestes donaven el seu suport a la implantació de Mòduls de Grau Mitjà de Metall Mecànica a l’Institut Els Évols de l’Alcúdia, el pas següent era presentar aquest escrit a la Conselleria d’Educació.

Pilar Huertas, regidoria d’Educació, afirma que són prioritat aquests mòduls, ja que l’Alcúdia és el poble de la comarca que més empreses té al sector de la metal·lúrgia. Aquestes indústries demanden també aquests mòduls per la necessitat de contractar treballadors del poble qualificats. En l’actualitat, les empreses es veuen obligades a contractar persones d’altres poblacions que abandonen l’empresa, en adquirir experiència, per anar-se’n a altres més prop de sa casa.

A més, a la comarca de la Ribera Alta, no s’imparteix encara cap mòdul formatiu relacionat amb el metall. Per aquest motiu els estudiants sols poden cursar aquests mòduls a altres pobles fora de la comarca, el que els obliga a desplaçar-se cada dia.

Així, és prioritària la construcció d’un edifici a l’Institut per acollir aquests mòduls. Tot i que el lloc per col·locar aquestes aules ja va ser assignat, en el moment de construcció de l’Institut, no es va dur a terme.

Amb la implantació d’aquests mòduls, tal i com deia l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, “aconseguirem crear treballadors especialitzats en la rama metal·lúrgica que les empreses no hauran de buscar a altres pobles, i a més, els estudiants, no se n’aniran fora per a estudiar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa